Helenin hirveä sairaus estää kaikenlaisen seuraelämän: ”Vietän loppuelämäni yksin!”

23.11.2014

36-vuotias Helen Waterson kertoo Mirror-lehdessä harvinaisesta sairaudestaan. Sairaus estää häntä elämästä oikeastaan minkäänlaista elämää. Hän haluaa näin lisätä ihmisten tietoisuutta loputtomasta väsymyksestä, jota usein erehdytään pitämään vain laiskuutena.

Helenilla on diagnosoitu Kleine-Levinin oireyhtymä, ja hänen tapauksessaan se sattuu olevan ärhäkimmästä päästä. Hän nukkuu vuorokaudessa peräti 21 tuntia. Loput kolme tuntia Helen pysyy hereillä vain lääkeiden avulla. Ne puolestaan aiheuttavat niin pahoja sivuvaikutuksia, että olematon hereilläoloaika menee lähinnä sohvalla istuskeluun.

Helen epäilee kärsineensä oireista jo lapsena. Hän oli aina väsynyt ja käytti koulujen lomat  nukkumiseen. Hän ei myöskään muista lapsuudestaan mitään.

Vuosikausiin hänen oireisiinsa ei suhtauduttu vakavasti, vaan häntä pidettiin vain laiskana. Vuonna 2009 tapahtui kuitenkin käänne, kun hän sairastui flunssaan. Helen nukkui kolme viikkoa yhteen putkeen. Ensin lääkärit luulivat hänen kärsivän masennuksesta ja määräsivät mielialalääkkeitä. Tarkemmissa tutkimuksissa hänen todettiin viimein sairastavan Kleine-Levinin oireyhtymää. Valitettavasti siihen ei kuitenkaan ole parannuskeinoa.

Helen kertoo hyväksyneensä sen tosiasian, että hän tulee viettämään loppuelämänsä yksin. Väsymyksen vuoksi hän ei pysty ylläpitämään minkäänlaista seuraelämää.

Lisää luettavaa