Huippujalkapalloilija haastaa joukkuetoverinsa oikeuteen: väittää tämän iskeneen häntä päähän niin, että joutui lopettamaan uransa

31.03.2017

Amerikkalaisen D.C. United -jalkapallojoukkueen ex-maalivahti Charlie Horton on haastanut vanhan pelikaverinsa, meksikolaisen Fabian Espindolan oikeuteen.

Horton kertoo syytteessään, miten Espindola oli lyönyt häntä kyynerpäällä päähän joukkueen harjoituskeskuksessa videopalaverin jälkeen viime vuoden maaliskuussa. Espindola oli suuttunut harjoituksissa tapahtuneesta välikohtauksesta kaksi viikkoa tätä aiemmin. Pelitoverit näkivät tapahtuman, ja erottivat heidät toisistaan välikohtauksen jälkeen.

Charlie Horton sai lyönnistä aivotärähdyksen. Hän joutui kahdeksi kuukaudeksi kentiltä sivuun. Hän palasi kentille, mutta mursi sormensa 10 ottelun jälkeen, eikä voinut pelata enää loppukauden aikana.

Nyt Horton sanoo, että on joutunut lopettamaan uransa neurologisten vammojen takia, jotka lyönti aiheutti.

Horton haastaa oikeuteen myös joukkueen valmentajan, joukkueen sekä MLS-jalkapallosarjan. Hortonin mukaan sarjan olisi pitänyt tietää, että Espindola on kävelevä aikapommi. Jo aiemmin Espindola oli hyökännyt avustavan erotuomarin kimppuun vuonna 2015, ja saanut siitä pitkän pelikiellon.

Vuosi tätä ennen Espindola oli yrittänyt taklauksellaan lopettaa Montreal Impact -joukkueen Felipe Martinsin uran. Martins oli taklannut Espindolaa edelliskaudella niin, että Espindola oli loukkaantunut.

Espindola pelaa nykyään Meksikon ammattilaissarjassa.

Lisää luettavaa