Sairaus tekee naisesta laikukkaan kuin dalmatialainen – katso mykistävä video!

16.09.2014

BarcroftTV-kertoo Lisa Johnsonin tarinan.

24-vuotias nainen kärsii kohtuullisen harvinaisesta sairaudesta nimeltään vitiligo. Suomeksi se tarkoittaa valkopälvisyyttä. Valkopälvessä melaniinipigmenttiä tuottavat solut, melanosyytit, häviävät ihosta läiskittäin. Sen syytä ei tunneta

Vaikka Lisa on tummaihoinen, hänen ihostaan kolmasosa on täynnä valkoisia laikkuja. Selvääkin selvempää on, että neitokainen on saanut elää varsin erilaisen elämän.

-Minua nimiteltiin ja kiusattiin koulussa, hän kertoo. Hänellä oli onnellinen lapsuus, kunnes hän huomasi valkoisen pilkun ihossaan. Se lähti kasvamaan ja leviämään, eikä Lisalla ollut aavistustakaan siitä, mikä se oli.

Vielä tänäkin päivänä ihmisten katseet porautuvat Lisaan, kun hän astelee kaupungilla. Lisa ei kuitenkaan aio peitellä itseään sen takia, että on erilainen.

Nyt hän on hakeutumassa hoitoon sairautensa kanssa. Esimerkiksi uudet laserhoidot ovat tuoneet hoitovastetta, joskin niissä täytyy käydä useita kertoja viikossa pitkän aikaa. Mustassa populaatiossa tulokset ovat muita parempia.

-Ihmiset tuijottavat ja pitävät häntä kuin avaruuden asukkaana, päivittelee Lisan hyvä ystävä.

Katso alta hätkähdyttävä video

Lisää luettavaa