Kotikokin vinkki: Näin helppoa on kalan valmistaminen ateriaksi – lue sinäkin joka et koskaan ajatellut tätä lukevasi

01.10.2015

Onhan se niin vaikeaakin. Kalan laittaminen.

Varsinkin opiskelijoita ja sinkkuja (ja varsinkin miehiä) syytetään monesti siitä, etteivät he halua tai jaksa panostaa ruoan laittoon. Kalaa olisi hyvä syödä suositusten mukaan pari kertaa viikossa, mutta se nyt ainakin jää tekemättä. Onhan se niin vaikeaakin.

Ja katin kontit. Yksinkertaisimmillaan se on todella helppoa. Kotikokin vinkeillä se onnistuu näin helposti.

1. Osta kalafile kaupasta.

2. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

3. Työnnä se 200 asteeseen uuniin puoleksi tunniksi.

4. Syö.

Mikä tässä oli vaikeaa muu kuin ennakkoluulojen voittaminen? Toki, jos haluaa hifistellä, voit voidella omegahappoja sisältävän terveyspommisi vaikka sinapilla, käyttää sitruunaa, jos vaikka mitä. Mutta tuossa se oli yksinkertaisimmillaan. Jos vielä opettelet itse suolistamaan kalan, saat vieläkin halvempaa ruokaa.

Kalaa syödään edelleen liian vähän kotona, joka on harmi, sillä sen tekeminen on niin kamalan yksinkertaista yksinkertaisimmillaan.

PS. Ruotoja jos satut löytämään, ota ne ennen uuniin pistämistä pois tyttöystäväsi kulmakarvapinseteillä. Jos haluat elämään jännitystä, älä pese pinsettejä käytön jälkeen.

Lisää luettavaa