Minibaarit poistuvat hotellihuoneista

23.03.2017

Minibaarit kuuluivat vielä 2000-luvulle tultaessa hotellielämään yhtä lailla kuin Raamattu yöpöydän laatikossa. Viime vuosina molemmista ilmiöistä on monin paikoin hiljalleen luovuttu.

Comon toimittaja on törmännyt asiaan matkoillaan kotimaassa jo useamman kerran. Suuntaus on monissa hotelleissa ollut ainakin se, ettei kaikkiin huoneisiin enää tule minibaareja. Syy on niistä aiheutuvat vaivat ja kustannukset.

-Jätetään maksamatta juomia juuri se yksi, niin ei sitä viitsi jälkeenpäin laskuttaa, tulee enemmän kustannuksia. Unohdetaan ”vahingossa” merkitä se yksi suklaapatukka. Näistä tulee vuosittain paljon kustannuksia hotellille. Oma lukunsa on se, että joku hörppii kossut ja laittaa vettä tilalle. Ei niitä pullon sinettejä voi joka kerta ja jatkuvasti tarkistaa, totesi muuan itäsuomalaisen hotellin siivooja toimittajalle männä viikolla.

-Kaikenlaisia selvittelyjä on. Työmiehelle on ostettu urakoitsijan puolesta huone ja matkalainen ryyppää minarin tyhjäksi. Siinä taas selvitellään.

Varsinkin työmatkoihin pääosin käyttöasteeltaan perustuvat hotellit eivät minibaareja tarvitse. Lomahotelleissa ne vielä puolustavat paikkaansa, joskin perhehotelleissa ei taas kuitenkaan.

Esimerkiksi Center Hotel Imatraan ei laitettu minibaareja, kun se avattiin kolme vuotta sitten. Hotellinjohtaja Jukka Misukka kertoi Imatralainen-lehdessä, että lopputulokseen tultiin kokemuksen perusteella.

-Minibaaria käytetään suhteellisen vähän, ja sen hoitoon kuluu paljon aikaa, hän totesi.

Esimerkiksi kaikissa Sokos Hotellien huoneissa ei enää nykyisin ole minibaaria.

Lisää luettavaa