Näin taitavasti ammattipoke käsittelee riehaantuvia polttariporukoita: ”Hyvin helppoa”

24.07.2016

Portsarina pitkän elämäntyön tehnyt ja edelleen länsisuomalaisessa ravintolassa työskentelevä portieeri tietää kuinka käsitellä erilaisia ihmisiä. Työstä on 99 prosenttia puhumista – vain yhden prosentin kanssa joudutaan katsomaan kuka on kuka, ja silloin puhuvat poken ystävät Pekka Pamppu, Keijo Kaasu ja Risto Raudat.

Usein miespuoliset polttariporukat riehaantuvat ravintoloissa liian villeiksi. Ylipäänsä joukossa tyhmyys tiivistyy. Pokellamme on tähän kuitenkin yksinkertainen kikka.

-Kannattaa jo alkuillasta ottaa kontaktia näihin seurueisiin, ovatpa ne vaikka kolmen hengen kaveriporukoita tai polttarijengiä. Sen voi tehdä ovella ja jatkaa myöhemmin vaikka blokkaamalla astioita pöydästä. Jutellaan, puhutaan mukavia, ollaan leppoisan kaverihenkisiä. Tämä toimii aina, poke kertoo.

Syy?

-Ei kukaan halua tai suorastaan edes ilkeä olla mulkku kaverille. Päinvastoin, tyypit jopa tykkäävät jos poke on rento. ”Se on meidän puolella” -asenne valtaa mielen. Tässä tullaan sitten siihen tilanteeseen, että vaikka joku näistä kundeista alkaisikin riehua, porukan muut pistävät hänet aisoihin. Portsarin työ on psykologista silmää kaipaavaa. Jos vain yrmyilet ovella ja annat negatiivista kuvaa, silloin loppuillasta asiat voivat kärjistyä pahasti, portsari toteaa Comon toimittajalle.

Hän ei halua nimeään julki asiayhteydessä.

Kuvituskuva

Lisää luettavaa