Nuori nettiguru Sami Kieksi: Rahan sijasta tärkeä missio

06.02.2016

Nimi Sami Kieksi ei välttämättä sano takarivin taunolle mitään, mutta suomalaisnuoret tuntevat nettimaailman self-made-manin hyvin. Kieksi on onnistunut luomaan verkkoyhteisöjä, joista monet vain uneksivat.

Kieksi on mukana monessa. Hän hallinnoi yhdessä kumppaniensa kanssa vielä jokin aika sitten nuorten suosimaa Ylilauta-keskustelupalstaa. Nyt hän keskittyy julkkisten suosimaan blogialusta Blogbookiin ja eritoten ”jonnejen” arvostamaan 3AM-Facebook-yhteisöön ja sen oheistapahtumiin. Jäljempänä mainittu on yksi Suomen suurimmista Face-ryhmistä yli 50 000 jäsenellään.

Kurkistimme Kieksin kajuuttaan kahdeksan kysymyksen verran.

Mitä edessä?

-Tulevaisuudessa suunnittelen muun muassa 3AM-nuorisoyhteisön tapahtumia. Tällä hetkellä aikaa vie Bailupaatti-tapahtuma. Vuokraan siis laivan yksityiskäyttöön ja siellä nuoret voivat kontaktoitua ja löytää ystäviä. 3AM-yhteisö on ehkäissyt nuorten syrjäytymistä, ja tähän aion panostaa enemmän.

Sinulla on valtaa, koska palvelujasi seurataan niin paljon. Miten käytät sitä?

-Positiivisiin asioihin. Blogeissani olen kirjoittanut nuorille vaikeista asioista ja ollut esimerkkinä. Lisäksi tapaan nuoria päivittäin. Nuorilta tulee paljon viestejä ja he haluavat puhua rankoistakin jutuista. Olen monelle ainut henkilö, jolle avautua. Vastustan myös vahvasti kiusaamista. On oltava siellä missä kiusaamista tapahtuu eniten. Koetan kannustaa nuoria puhumaan syvällisemmin. Maailman pinnallisuus aiheuttaa paljon ongelmia nuorille.

Joko teet rahaa?

-Ei voida puhua rahasammosta. Tällä hetkellä nostan palkkaa Blogbookista. 3AM-yhteisö on hyväntekeväisyyttä, vaikka se viekin paljon aikaa. Näen tässä yhteisössä potentiaalin tehdä hyvää ja harjoittaa liiketoimintaa, jolla työllistää myös nuoria. Raha ei ole tärkeintä. Tärkeintä on se, että auttaa jaksamaan ja antaa energiaa.

Moni unelmoi miten saada oma Face-ryhmä toimivaksi ja isoksi, neuvo.

-Ryhmän suosituksi saaminen riippuu kohderyhmästä. Aluksi kannattaa pyytää ryhmään kaikki FB-kamut, jotka ovat kiinnostuneita ryhmän asioista. Pyydä heitä kutsumaan ryhmään kavereita. Älä pakota liittymään tai kutsumaan, se ärsyttää. Ole aktiivinen, jaa kiinnostavaa sisältöä, huumori toimii aina, vastaa kommenteihin, ole oikeudenmukainen, ylläpidä ryhmää hyvin…

Mistä haaveilet?

-Joskus vanhempana minulla voisi olla oma ja onnellinen perhe. Liian usein sitä syyllistyy hakemaan onnellisuutta isoista asioista vaikka todellisuus on se, että ihmisen tekee onnelliseksi kaikista pienimmät asiat.

Oletko sinkku?

-Seurustelen lappeenrantalaisen tytön kanssa.

Harrastukset?

-Niille jää vähän aikaa, käyn kuitenkin uimassa, keilaamassa ja nyt aloitan lenkkeilyn. Täytyy saada itsensä parempaan fyysiseen kuntoon, se auttaa myös jaksamaan henkisesti paremmin.

Sinua on kiusattu paljon nuorena?

-Kyllä, se teki minusta aluksi epävarmemman ihmisen. Jälkeenpäin tajusin että kyse oli siitä, että olin erilainen. Se taas johtui osittain siitä mitä yksityiselämässäni oli tapahtunut. Tärkeintä on ettei katkeroidu – se vie kamalasti energiaa. Itsetutkiskelun kautta löysin omat mörköni, joita koetan voittaa.

Lisää luettavaa