Saako ravintoloissa imettää? Turkulainen ravintoloitsija teki imettäjille oman imetyspaikan – valtava raivo repesi: ”Tämä on syrjintää!”

Imetys herättää yhä tunteita.

25.07.2017

Turkulainen ravintola Aune kertoi Facebookissa rakentaneensa imetystilan kaikille imettäville äideille. Ravintola perusteli päätöstä sillä, että julkisilla paikoilla imettäminen jakaa vahvasti mielipiteitä suuntaan ja toiseen.

”Vaikka kyseessä on maailman luonnollisin asia, palautteissa on yleensä kerrottu, etteivät ihmiset haluaisi nähdä imettämistä ruokaillessaan. Iso osa kanssaruokailijoista tuntee olonsa tällöin kiusaantuneeksi”, ravintola kertoo.

Aunen mukaan imetystila on kompromissi, ja imetystilan avulla ravintolaan voivat jatkossakin tuoreet äidit saapua ilman, että heitä katsotaan vihaisesti kieroon ihmisten toimesta, jotka eivät julki-imettämistä jostain syystä hyvällä katso.

Tästä nousi ravintolan sivulla kuitenkin valtava kohu. Joidenkin mielestä päätös kertoo siitä, että ravintoloitsija ei halua nähdä tiloissaan imettäviä äitejä. Osa taas pitää suoranaisena syrjintänä sitä, että äidit joutuvat nousemaan ylös ruokapöydästä erilliseen tilaan lastaan imettääkseen. Monet ovat myös ilmoittaneet boikotoivansa ravintolaa.

Koko keskustelun löydät alta.

Lisää luettavaa