Suomalaispapin julkaisema kuva hämmentää: Ehtoollispöydässä paljain pakaroin! ”Olen savokarjalainen nainen ja tykkään juoda kaljaa!”

15.04.2017

Suomalainen naispappi on päivittänyt pääsiäiseksi Facebookin kansikuvakseen hieman epäsovinnaisen kuvan.

Kyse on Elisabeth Ohlsonin taideteoksesta, joka on mukaelma Jeesuksen viimeisestä ateriasta. Tässä kuvassa tosin pöydässä istuu drag queeneja. Yhdellä on lähestulkoon paljaat pakarat.

Oulunkylän seurakunnan pappi Marjaana Toiviainen on kirjoittanut tekstiksi: Hän joka söi kaikkien kanssa.

Toiviainen on herättänyt paljon huomiota julkisuudessa aiemminkin valtavirrasta poikkeavalla tyylillään. Nyt hän paukuttaa päivityksessään:

-Olen saanut taas satoja viestejä, joissa kerrotaan, että joku on eroamassa kirkosta minun takiani. Tai liittymässä kirkkoon minun takiani. Kirkko ei ole golfkerho. Kirkko ei ole S-ketju. Kirkko on Kristuksen ruumis, johon liitytään pyhässä kasteessa. Kirkkoon ei tule liittyä tai erota yksittäisten ihmisten vuoksi. Miksi? Koska silloin kukaan ei koskaan voisi kuulua kirkkoon! Ihmiset ovat typeriä. Tulet pettymään heihin. Jokaiseen. Myös minuun. Minä olen tavallinen, persjalkainen savokarjalaisnainen, joka tykkää hengata kalsareissa kotona ja juoda kaljaa. Minun takiani EI kannata erota eikä liittyä kirkkoon.

-Miksi sitten kannattaa? Jumalan, pelastuksen, taivaan, rakkauden, uskon, toivon, kaipauksen, totuuden, hyvyyden, valon, paremman maailman vuoksi.

Kuva tuolla

Lisää luettavaa