Tarjoilija: Älä koskaan tee näin juhlissa!

Voit hankaloittaa tarjoilijan työtä aivan vahingossa.

16.08.2017

Kokenut tarjoilija kertoo Comolle, että ihmiset saattavat hyväntahtoisuuttaan ja avuliaisuuttaan itse asiassa vaikeuttaa henkilökunnan työtä ratkaisevasti.

-Kun tarjoilija tulee pöytään keräämään astioita, monesti juhlaväki ryhtyy ”auttamaan”. Ei saa auttaa! Kun asiakas esimerkiksi kerää lautasia pinoon ja laittaa siihen haarukoita ja veitsiä ja hyvässä lykyssä vielä lasejakin, se on sellainen rönttönen, että tarjoilijan työ häiriintyy. Tarjoilijan pitäisi antaa itse kerätä lautaset, jolloin niitä saa pinoon useamman, tarjoilija viestittää.

Pahimmillaan astiat voivat jopa tippua muiden asiakkaiden syliin.

-Kokenut tarjoilija pystyy keräämään jopa tusinan verran lautasia päällekkäin, mutta jos niiden päälle on kokoiltu kaikki mahdollinen, tarjoilija voi viedä keittiöön vain pari lautasta.

Tarjoilijan mukaan on normaali etiketti, että ensin kerätään lautaset, ja aterimet tarjoilija asettelee sitten yhdelle lautaselle. Kokonaan eri kierroksella kerätään lasit.

-Ei siis pidä itse kokoilla mitään monumentteja omille lautasilleen. Mikä tärkeintä, vieraiden on tarkoitus keskittyä juhlista nauttimiseen. Työntekijöille maksetaan työstä.

Lisää luettavaa