Nainen jonka nimi on Nathalie

02.04.2012

Nathalie (Audrey Tatou) kokee rakkauden satunnaisen luonteen, kun kadulla kävellessään nainen törmää Françoisiin. Kaksikko rakastuu, ja elää ensitapaamisestaan lähtien yhdessä onnellisina. Kuitenkaan onni ei kestä, sillä eräänä päivänä François menehtyy ja jättää Nathalien leskeksi.

Surun murtama Nathalie löytää lohdutusta yllättävästä suunnasta, kun tunteet leimahtavat kohti toimiston mitätöntä ruotsalaismiestä Markusta (François Damiens). Vaikka Nathalie ottaakin pienen rakkauden leimahduksen jälkeen etäisyytensä Markukseen, ei mies luovu Nathaliesta. Hän pääsee huomaamaan, kuinka ruotsalaismiehen näennäisen mitättömyyden syövereistä löytyy charmantti herrasmies.

Romanttisten komedioiden modernissa klassikossa Amélie (2001) neuroottisena ja ihastuttavana Améliena loistanut Audrey Tatou on pääosassa elokuvassa, joka perustuu David Foenkinosin romaaniin La Délicatesse. Varsin poikkeuksellisesti kirjailija vastaa myöskin elokuvaversiosta. Toisen ohjaajan pallilta löytyy veli Stéphane Foenkinos, joka on elokuvaurallaan tehnyt paljon töitä castingin puolella.

Mikael Helenius

(La délicatesse)
Ohjaus: David ja Stéphane Foenkinos
Pääosissa: Audrey Tatou, Francois Damiens, Mélanie Bernier
Genre: Draama / komedia
Ensi-ilta 30.3.

Lisää luettavaa