Uusia kujeita isolla U:lla

07.02.2013

KÄDET TÄYNNÄ KUNNIANHIMOA

Wii U:n GamePad on todella mielenkiintoinen kapistus. Peliohjaimeksi se on todella isokokoinen sisältäen kahden analogitatin ja muiden perusnäppäimien lisäksi 6,2-tuumaisen kosketusnäytön, kameran, mikrofonin sekä luonnollisesti liikkeentunnistimet. Suuresta koostaan huolimatta ohjain on yllättävän kevyt, eikä sen paino rasita pitkissäkään pelisessioissa.

Ohjaimen kosketusnäyttöä käytetään peleistä riippuen esim. karttana, tavaravalikkona ja taustapeilinä. Osan peleistä voi siirtää kokonaisuudessaan GamePadin näytöllä pelattavaksi, jolloin televisio vapautuu muiden perheenjäsenten käyttöön. Tämä loistava ominaisuus on toteutettavissa vaikka kesken pelin ja se toimii käytännössäkin hyvin. Oli kyseessä sitten Call of Duty: Black Ops 2 tai Sonic & All Stars Racing Transformed, pelaaminen sujui GamePadin 854×480-resoluutioisella ruudulla mainiosti.

WANHOJA FANEJA EI UNOHDETA

Wii U syö mukisematta edellisen Wiin pelit, joten niiden pelaaminen onnistuu jatkossakin. Wii U ymmärtää myös Wii MotionPlus-liikkeentunnistusohjaimia ja itse asiassa niitä voi käyttää useissa Wii U -peleissä. Näin ollen aiemman pelisukupolven kalliit peli- ja lisäohjainhankinnat eivät mene hukkaan!

Myös aiemman Wiin ladatut WiiWare-pelit ja kauppapaikalle siirretyt ostopisteet on siirrettävissä uuteen konsoliin. Tämä on todella kumarruksen arvoinen suoritus Nintendolta!

NIIN, NE PELIT

Vaikka Wii U tarjoaa paljon muutakin kuin pelkkää pelaamista (esimerkiksi Netflix toimii täydellä teräväpiirtoresoluutiolla ja elokuvia voi katsella televisioruudun lisäksi suoraan GamePadilta), ovat pelit tietenkin konsolin tärkein ominaisuus. Tässäkin on onnistuttu, sillä jo julkaisupäivän peleistä löytyy paljon hienoja elämyksiä. New Super Mario Bros. U ja Nintendo Land ovat ehtaa kulutusta kestävää Nintendolaatua, joista on iloa koko perheelle. Yllättäviä ässiäkin löytyy, sillä K18-leimalla varustettu ZombiU ja verkkokaupasta ladattava kuvankaunis suomalaistuotos Trine 2: Director’s Cut saavat hc-pelaajat hykertelemään innosta. Ja kun pelit käyttävät GamePadin tarjoamia erikoisominaisuuksia, tulee niistä muista konsoleista poikkeavia elämyksiä. Wii U lunastaakin paikkansa olohuoneiden pelikeskuksena, vaikka sieltä muita konsoleja jo löytyisikin.

Konsolia myydään kahtena erilaisena pakettina: siitä löytyy peruskäyttäjille suunnattu valkoinen 8GB:n tallennustilalla varustettu basic-paketti ja musta 32GB:n tallennustilalla ja useilla bonuksilla nautiskeleva premium-setti. Kummallakin saa kotiinsa uutta puhtia konsolipelaamiseen!

Tom Kajaslampi

Lisää luettavaa