Älä turhaan haravoi syksyn keltaista lehtimassaa pois – Jarin vinkki!

Jari toteaa Facebookin vanhempainryhmässä, ettei hän koskaan haravoi lehtiä pois pihamaaltaan syksyn tullen. Olkoonkin että se voi olla naapurista rumaa.

Tällä hetkelllä piha on täynnä kirkkaan keltaisia lehtiä, Jari kuvaa.

-Se on hienonnäköistä. Totta kai myöhemmin syksyllä, varsinkin jos siinä vähän lumipintaa käväisee päällä, ja muutenkin, ne saattavat tummua ja näyttää rumemmilta. Mutta en suostu haravoimaan. Väittäköön naapuri laiskaksi tai ei, Jari kertoo.

Mitä hyötyä tästä sitten on?

Jarin mukaan hänen nurmikkonsa on parantunut vuosi vuodelta. Huonosta on tullut hyvä ilman muita toimenpiteitä. Lehtimassa maahan jätettynä ”lannoittaa” ja parantaa nurmikkoa.

-Kevät kun tulee, niin naapuri on kateellinen hienosti kasvavasta nurmestani. Ja ne syksyiset, vanhat lehdet jäävät ensimmäisen kasvuviikon alla piiloon, nurmikon alle, Jari selvittää.

Aivan huuhaata Jarin vinkki ei ole. Myös nurmikonparantamisen ammattiväki tietää lehtien kompostoitumisen mukanaan tuoman nurmikon kohentumisen. Ammattilaiset suosittavat, että prosessia vielä helpotetaan – siten, että möyhennetään maahan jäänyt lehtimatto ajamalla ruohonleikkurilla sen yli.

Aiheet: