Aleksi Valavuori joutui putkaan: ”Oli erikoisimpia kokemuksia elämässäni”

Aleksi Valavuori on joutunut ulkomailla putkaan.

07.03.2023

Aleksi Valavuori on joutunut Los Angelesissa Yhdysvalloissa putkaan.

-Oli kyllä yksi elämäni erikoisimmista kokemuksista viettää 24 tuntia pidätettynä Los Angelesin putkassa. Seuranani mulla oli noin 10 meksikolaista, pari kiinalaista ja muutama prostituoitu. Säilössä oli meille kaikille yhteensä tilaa apaut 30 neliötä, ruoaksi oli tarjolla puuroa ja persikoita. Sänkyjä ei ollut, eikä tyynyjäkään, muutama kusenpolttamatta viltti oli jaossa ja lamput niin täysillä ettei nukkua voinut. Painetta annettiin kuten talon tapoihin kuuluu. Eikä siinä, kun katselin porukkaa ympärillä niin ymmärrän ihan hyvin. Ei toi armeijan käyneelle sen isompi juttu ollut, mutta 40h putkeen hereillä, tollanen jengi ympärillä ja siihen useat kuumotukset, niin kyllä se vähän varpaillaan piti. Aleksi kirjoittaa blogissaan.

Miten mies säilöön sitten päätyi?

– Ihan normaalin ESTA-kyselyn kautta, hän kertoo.

ESTA on sähköinen valtuutus, joka vaaditaan Yhdistyneen kuningaskunnan, EU:n ja muiden viisumivapausmaiden kansalaisten viisumivapaaseen matkustamiseen Yhdysvaltoihin.

-Vastailin poliiseille kuten pitää ja puhuin totta. Ei tullut mieleenkään että Suomessa yli kaksi vuotta sitten saatu verotuomio vaikuttaisi maahanpääsyyn, kun se ei ole sitä tehnyt muidenkaan kohdalla, mutta nyt kävi näin ja ei voi mitään. ESTAn sijaan olisi pitänyt anoa toisenlaista viisumia, jos nyt oikein ymmärsin, kun suurin osa poliiseista puhui erittäin huonoa meksikon englantia.

Erinäisten välivaiheiden jälkeen mies karkotettiin Lufthansan lennolla takaisin Euroopaan.

-Mitä tästä jäi sitten mieleen? No aika raffi kokemus sen enempää yksityiskohtiin menemättä. Jäi myös mieleen mitä tarkoittaa poliisivaltio, kohtelu oli välillä hyvinkin kovaa ja osin varmasti ihan syystä, ei siellä mitään karkkivarkaita pyörinyt. Uhka oli läsnä koko ajan.

Vaikka kohtelu oli kovaa, Valavuori ymmärtää:

-Ymmärrän myös USA:n poliisia, rikollisuus ja laittomat maahanmuuttajat ovat todellinen uhka joka päivä, uhka myös poliiseille. Siinä kakussa ei paljon yksi Valavuori paina. Itse asiassa juuri tämän takia toivon ettei kukaan edes ajattele vähentävänsä Suomen poliisin määrärahoja tai toimintavaltuuksia, se olisi katastrofi.

Lisää luettavaa