Arttu Wiskari lateli painokelvotonta tekstiä ihmisistä, jotka eivät jaksa auttaa toisia: ”Me aikuisetkin ollaan välillä harvinaisen perseestä”

Artulta painavia sanoja.

24.05.2023

Arttu Wiskari kertoi Facebookissa ikävästä välikohtaksesta. Samalla hän peräänkuulutti ihmisltä järjen käyttöä ja edes jonkinlaisia käytöstapoja.

Wiskari kertoo olleensa lomalla lentokenttäbussissa, kun bussin etuosasta oli kuulunut ääniä.

”Tässä kun taivastellaan lasten kuvaamia videoita, jotka päätyvät sosiaaliseen mediaan niin kyllä me aikuisetkin ollaan välillä harvinaisen perseestä”, Wiskari aloitti kirjoituksensa ja jatkoi:

”Odotimme lentokenttäbussissa pääsyä terminaaliin. Bussi oli liikkeessä kun alkoi kuulumaan huuto ’auttakaa, hän ei ole humalassa’. En heti tajunnut mitä oli tapahtumassa, koska se kuului bussin etuosasta ja itse olin suurin piirtein keskellä bussia ja seisoin kasvot bussin takaosaa kohti. Ihmisiä oli myös niin paljon, että oli vaikea nähdä, mitä oli tapahtunut. Vaimoni havahdutti minut tilanteeseen sanomalla ’mene auttamaan’ ja kun käännyin näin pitkän tatuoidun miehen makaamassa kalpeana bussin lattialla. En tiennyt, mitä oli tapahtunut, mutta mies virkosi sen verran, että yritti nousta seisomaan. Pyysin häntä pysymään makuulla ja tiedustelin oliko hänellä esimerkiksi diabetes. Mitään sairauksia ei kuulemma kuitenkaan ollut. Hän makasi siihen asti bussin lattialla kunnes pysähdyimme terminaalin eteen. Annoin puolikkaan vesipullon hänelle ja hänen olo rupesi selkeästi paranemaan.”

”Linja-auto oli TÄYNNÄ ihmisiä, jotka katsoivat vierestä ja kun asiaa muistelee tarkemmin niin osaavampaa apua olisi varmasti löytynyt matkustajien joukosta. Kukaan ei silti tullut edes kysymään, että voisiko olla avuksi ja minä en valitettavasti ole kovinkaan pätevä auttamaan ihmistä, joka on pyörtynyt tai saanut sairaskohtauksen.”

Eniten Wiskaria harmittaa se, että joku kanssamatkustajista oli käyttänyt tilanteen hyväkseen ja napannut kuvan erääseen lehteen.

”Kaiken tämän keskellä joku on nähnyt parhaakseen ottaa kuvan tästä tilanteesta Toivottavasti 77€ lomakassan turvottaminen tuntui hyvältä suomibaarissa”, Wiskari lähettää suorat terveisen kuvaajalle.

”Miksi ihmiset eivät auttaneet? Pelottiko tatuoitu ihminen? Ajatellaanko, että me suomalaiset kaikki olemme aina kännissä lentokoneessa? Vai onko vain helpompi katsoa muualle? Tiedoksi: mies oli selvinpäin joten vaihtoehdot käyvät vähiin.”

”Olen vihainen ja pettynyt. Eilen opettelin istuttamaan kukkia ja tänään varaan itselleni paikan ensiapukurssille. En ikinä halua olla niin kateissa, että kuvaisin kun jollain on hätä. Tulevaisuudessa osaan auttaa paremmin”, Wiskari kertoo.

Katso teksti alta.

Lisää luettavaa