Drew Barrymoren esikoisohjaus Artisokassa

16.04.2010

Roller Girl on näyttelijä Drew Barrymoren esikoisohjaus. Lämminhenkinen elokuva kertoo oman itsensä löytämisestä, vanhempien ja tyttären suhteesta, unelmista, onnistumisesta ja valintojen vaikeudesta. Elokuva esitetään perjantaina 16.4. ja lauantaina 17.4. Artisokka-festivaaleilla Helsingin Bio Rexissä. Kyseessä on viikonlopun kestävä elokuvafestivaali, jossa näytetään naistekijöiden teoksia. Tänä vuonna mukaan on valittu kahdeksan pitkää ja kuusi lyhyttä elokuvaa.

Bliss Cavendarin (Juno-tähti Ellen Page) elämä on tylsää. Hän asuu paikalleen jämähtäneessä pikkukylässä Texasissa ja työskentelee tarjoilijana. Paras kaveri Pash (Alia Shawkat) on keksinyt keinonsa päästä tukahduttavasta elinympäristöstä isompiin ympyröihin hakemalla suureen kouluun. Blissillä ei ole mitään suunnitelmaa, joten hän tyytyy kiertämään kauneuskisoja äitinsä (Marcia Gay Harden) mieliksi. Isä Earl (Daniel Stern) katselee touhua sivusta ja keskittyy jalkapallon seuraamiseen.

Nuoren naisen elämä saa uuden käänteen shoppailumatkalla Austiniin, kun hän näkee ilmoituksen Roller Derby –tapahtumasta. Tatuoidut ja räikeät rullaluistelijatytöt herättävät Blissin kiinnostuksen – voisiko hän olla yksi heistä? Pian tyttö huomaakin olevansa karkumatkalla ystävänsä kanssa katsomaan rullaluistelukisoja, ja vauhdikas laji vetää häntä saman tien puoleensa. Kun tytöstä kuoriutuu luistimet jalassa rohkea ja vikkelä Babe Ruthless, tie tähtiin on avoinna. Kuvioihin tulee mukaan kiinnostava rokkaripoika, ja äkkiä elämä alkaakin maistua aika makealta. Jälkimaku voi silti olla karvas.


Mia Matikainen

Lisää luettavaa