Empiirinen tutkimus: Näin jumalattoman paljon paino laskee parissa viikossa, kun jätät iltakaljan pois!

06.11.2016

Comon toimittaja on kova saunomaan ja syömään. Joka ilta lämmitetään puusauna, kun maalla paljon aikaa vietetään. Ja lämpiäähän se saunan sähköversio myös kaupunkikämpällä.

Painoa on kertynyt kavalasti yli sadan kilon. Ruokaa menee, kyllä. Kerran viikossa menee paukkujakin, mutta joka ilta tulee otettua se saunakalja.

Toimittaja päätti tehdä empiirisen kokeen – tosin hieman pakon sanelemana. Kolmen viikon päähän oli sovittu verikokeet, joissa oli tarkoitus katsastaa muun muassa verensokeriarvoja. Tarkoitus oli pyrkiä saamaan arvoista mahdollisimman hyvät.

Kalja pois. Viina pois. Ruokavaliota vähän terveellisemmäksi.

Ihmetys on ollut suuri, kun kaksi viikkoa on kulunut. Puntari, digitaalinen, näyttää lähes kuutta kiloa vähemmän. Mitään muuta ei ole tapahtunut kuin että saunakalja on vaihdettu light-limsaan. Yhtään kaljatölkkiä ei ole juotu. Ei tosin ole otettu muutenkaan vinettoa pariin viikkoon.

Ruokavalio? Syöty on hieman keventäen – lisätty toki vähän rehun määrää ja yritetty saada hiilihydraattien sijasta proteiinisempaa tatsia elämään.

Painonpudotus on hämmentävä. Aiemmin on ollut kaikenlaisia tsemppauksia, mutta paino vain junnaa. Nyt kaljan jättäminen pois ja vähän muuta säätöä: tällainen tulos!

Pakko se on uskoa, että alkoholi on loppuviimeksi helvetin lihottavaa ja turvottavaa. Pakko se on uskoa, kun sen itse näin toteaa.

Tulisipa äkkiä se verikoepäivä, niin pääsisi taas sen jälkeen ottamaan saunakaljoja.

Lisää luettavaa