Etelä-Pohjanmaalla liikkuu valepoliisi

Poliisi kaipaa vihjeitä.

17.01.2023

Etelä-Pohjanmaan poliisi varoittelee valepoliisista ja pyytää hänestä vihjeitä.

Poliisiksi tekeytynyt mies oli tullut noin viikko sitten, 12.1.2023 klo 16-17 aikaan, vanhemman pariskunnan kotiovelle ja pyytänyt pankkitunnuksia.

Valepoliisi oli kertonut keksitystä rikosuhasta ja pyytänyt pankkikorttitietoja, jotta rikos saataisiin estettyä. Mies oli saanut pankkikortin tiedot haltuunsa ja onnistunut anastamaan rahaa.

Valepoliisiksi tekeytynyt mies on arviolta noin 40-45-vuotias, vaaleatukkainen, pitkä ja roteva. Hänellä oli päällään tummat housut ja keltainen huomioliivi. Mies oli mahdollisesti liikkeellä vihreällä autolla, jonka kyljessä oli kirjaimia. Havaintoja ja vihjeitä henkilöstä ja ajoneuvosta pyydetään lähettämään soitteeseen [email protected]

Valepoliisit kalastelevat erityisesti ikäihmisten pankkikorttitietoja ja verkkopankkitunnuksia. Valepoliisirikoksissa erehdyttäminen tapahtuu usein puhelimitse tai suorilla yhteydenotoilla.

Poliisi ei virkatehtävissään koskaan kysy pankkikorttiasi, pin-koodia tai tunnuksia verkkopankkiin.

Jos epäilet pankkikorttisi ja tunnuksien joutuneen vääriin käsiin, sulje kortti heti pankin sulkupalvelussa. Tee asiasta rikosilmoitus ensi tilassa. Jos tilanne on akuutti, soita 112, neuvoo poliisi.

Lisää luettavaa