Hän on Suomen Idols-historian todellisuudessa menestynein artisti – yllätyskö?

03.07.2012

Idols-formaatti tulee taas ja aina, mutta jos haetaan sen todellista menestyjää, ei kannata katsoa levyjen kertamyynteihin tai keikkatauoilla ramppaavien artistien vuosittain aaltoileviin tuloihin.

Kannattaa katsoa vuodesta toiseen, aivan Idolsin ensimmäisestä kaudesta saakka puurtanutta miestä, joka on julkaissut jo seitsemän levyä ja tekee – edelleen – tasaisen varmasti keikkoja ja liikevaihtoa.

Hän on Jani Wickholm. Mies, josta sanottiin jo aikoinaan, että tuo mies kiertää pubeja vielä silloinkin, kun teinipoppistarat ovat sammuneet. Jos tällä tarkoitettiin Anna Abreuta ja Antti Tuiskua, niin ei ole vielä käynyt. Mutta eiköhän luoteta arvioon.

Formaattikisoista harvoin nousee kestosuosioon ketään. Pomppijoita riittää. Sellaiseksi laskettakoon Katri Ylander, joka teki muutaman levyn, mutta missä hän on nyt? Sellaiseksi laskettakoon Hanna Pakarinen, voittaja ja Euroviisu-edustaja, mutta missä hän on nyt? Entä Martti Saarinen?

Jani Wickholmia on helppo hehkuttaa todelliseksi menestyjäksi, jos katsoo vaikkapa hänen tämän kesän keikkakalenteriaan. Esimerkiksi heinäkuussa mies tekee 10 keikkaa. Se on vuoden 2003 Idols-tähdeksi aika hyvin, vai mitä? Keikkoja on myyty jo ensi vuodelle, heinäkuulle saakka.

Myös tunnusluvut yritystoiminnasta kertovat, että Janille Idols-sijoitus toi leivän useiksi vuosiksi eteenpäin. Hänen Luowuudenlähde-osakeyhtiönsä viimeisin tilinpäätös kertoo, että liikevaihtoa kertyi 103 000 euroa, joskin investoinnit vetivät tuloksen 11 000 euroa pakkaselle. Wickholm on pystynyt pitämään yrityksensä liikevaihdon 100-189 000 euron kantturoissa viimeiset viisi vuotta, joten toimintaa on ollut.

Jani julkaisi viime kuussa Aivan eri mies -nimisen albuminsa, ja kuten sanottua, järjestyksessään jo seitsemännen. Hänet voi bongata keikalta seuraavan kerran Airistolta ylihuomenna.

Lisää luettavaa