Ääriväkivaltaista huliganismia Suomessa: YouTube-videolla IFK:n ja vaasalaisjoukkueen fanit hakkaavat toisiaan estoitta – ei heikkohermoisille, K18

Ilmeisesti joku IFK:n faniporukasta on ladannut nettiin videon, jossa IFK:n fanit ja vaasalaisjoukkueen fanit ottavat toisistaan mittaa 8 vs. 8 -tappelussa. Videon perusteilla IFK:n fanit selviytyvät sovitusta tappelusta voittajina – on vaikea kuvitella, että tappelun hävinnyt osapuoli olisi sovittua yhteenottoa nettiin laittanut.

Vielä ei ole varmaan, tappelevatko IFK:n fanit videolla vaasalaisia jalkapallo- vai jääkiekkofaneja vastaan. Koska video on ilmaantunut nettiin vasta muutama päivä sitten, kyseessä on ilmeisesti juuri jalkapallofanien sovittu yhteenotto. Videon esittelytekstissä kerrotaan, että vastakkain ovat IFK Helsinki (IYG) vs. VPS Vaasa (Youth). VPS on vaasalainen jalkapalloseura.

Eri fanikuntien välillä on ollut sovittuja tappeluita jo vuosikymmeniä, ja perinteiset kaupunginosatappelut ovat pitkälti siirtyneet eri urheilujoukkueiden välisiksi sovituiksi tappeluiksi. Esimerkiksi osa IFK:n ja HJK:n faniryhmien jäsenistä on käynyt tappelemassa ulkomailla seurajoukkueiden välisissä tappeluissa niin Ranskassa kuin muuallakin Euroopassa.

YouTubesta on löytynyt aina silloin tällöin myös suomalaisten faniryhmien välisiä yhteenottoja, mutta usein ne poistetaan heti sen jälkeen, kun asianosaiset ja muut fanikulttuurin tätä puolta ymmärtävät ovat videot nähneet. Tällä kertaa video on kuitenkin säilynyt YouTubessa katsottavana jo muutaman päivän ajan.

Katso video alta.

Myös tänään Kuopiossa oli pienimuotoista nokkapokkaa, kun vierailijajoukkueen VPS:n fanit yrittivät käydä ryöstämässä kotijoukkue KuPSin faneilta näiden kanantuslippuja fanikatsomon edestä. Välikohtauksesta selvittiin ilmeisesti muutamalla iskunvaihdolla.

Aiheet: