Huomasitko oudon muutoksen Jaffa-pullojen korkeissa – tässä syy

Kyllä on huomattu.

22.12.2023

Muutamia päiviä sitten Comon toimittaja hörppäsi Jaffa-pullosta ja huomasi oudon jutun. Korkki ei lähtenyt irti, vaan jäi ikään kuin epäonnistuneen ”jenkauksen” jälkeen roikkumaan muovinrimpulalla pullosta.

Kun tämä toistui seuraavan ja seuraavan pullon kohdalla, toimittaja mietti, että onko erään tullut virhe. Hän oli jo soittamassa Hartwallille, mutta sitten sen sivuilta selvisi syy.

Oletko sinä huomannut korkeissa tapahtuneen muutoksen? Hartwall tiedotti asiasta jo muutamia viikkoja sitten. Näin:

Hartwallin vesi- ja virvoitusjuomapullot suljetaan jatkossa saranakorkeilla muovijätteen vähentämiseksi. Korkit pysyvät jatkossa kiinni kaikissa muovipulloissa. Uudet saranakorkit ovat EU:n kertakäyttömuoveja koskevan direktiivin mukaisia. Direktiivin tarkoitus on varmistaa, että myös pullon korkki päätyy kierrätykseen. Kesästä 2024 lähtien korkkien tulee direktiivin mukaisesti jäädä kiinni pulloon, mutta Hartwallin Lahden-tehtaalla uusia korkkeja on jo otettu käyttöön.

Suomessa panttiin perustuvan palautusjärjestelmän ansiosta peräti 90 prosenttia muovipulloista palautuu kierrätykseen. Myös korkit ovat palautuneet kiertoon erittäin hyvin, mutta jatkossa saranakorkit pitävät huolen siitä, että korkki ei varmasti joudu kadoksiin.

Lisää luettavaa