Iida Vainio paljasti hurjat luvut: ”Näin paljon tienaan lehtijutuista ja julkisuudesta”

Totuus.

24.11.2023

Kohuttu Iida Vainio on vuoden ja 9 kuukauden ajan kestäneen julkisuusrumbansa aikana päätynyt jokaisen vähänkään viihdettä (ja ehkä urheiluakin) seuraavan henkilön näkökenttään.

Hänestä on monta mielipidettä ja yksi on se, että hän tienaa paljon hänestä tehdyillä lehtijutuilla. Ja niitä riittää. Eroja ja yhteenpalaamisiakin on lähemmäs kuusi tuhatta.

Nyt hän on päättänyt kertoa missä mennään. Näin hän somettaa Instassa:

-Mulle aina sanotaan ”tienaat varmaan noista jutuista paljon.” Noup. Olen tienannut 2 vuoden julkisuuden aikana itse julkisuudesta ehkä about 1 800€ eli en juuri mitään, verrattuna (siihen) paljon näkyvyyttä on ollut. Ei lehtijutuista mitään tienaa vaikka moni niin luulee, Iida kertoo.

Ja tämän toki tiesivät varsinkin lehdet ja toimittajat itse, suurelle yleisölle asia voi tulla yllätyksenä.

-Media kyllä tekee musta juttuja, käyttää mun nimeä ilmaiseksi, niitä luetaan ja mulle ei jää käteen mitään, kuin ehkä arvostelua, Iida pasmentaa.

Tässä vaiheessa tulee toki kertoa Iidallekin, että julkisuutta ei voi omistaa. Sananvapaus on mediallakin, eli se voi kirjoittaa ja havainnoida aivan omatoimisesti asioita ja tapahtumia.

Nyt Iidalla on idea.

-Mulla ei ole itse aikaa perehtyä markkinointiin sekä myyntiin yms. Siksi etsin henkilöä, joka sen voi / osaa tehdä. En ole itse myynnin ammattilainen, joten etsin osaavaa myyjää / markkinointihenkilöä, joka tietää miten tehdä näkyvyys itselle hyödylliseksi ja miten saada yhteistyökumppaneita sekä host-keikkoja yms.

Yleensä tällaisesta ilmoituksesta joutuu maksamaan isoissa medioissa – jopa tuhansia euroja. Mutta kun Iida on julkkis, tällainenkin uutinen hänestä tehtiin – ihan ilmaiseksi. Sitäkin Iidan kannattaa miettiä.

Lisää luettavaa