Iso Omenan tapaus koskettaa ja järkyttää kansaa, veli avautuu Iltalehdelle

Veljen on vaikea ymmärtää, että hänen kiltti sisarensa olisi aiheuttanut häiriötä.

10.01.2023

Suomea on ravistellut vartiointimaailmaan liittyvä tragedia. Viikonloppuna 35-vuotias nainen menehtyi vartijoiden käsiin Iso Omenan kauppakeskusksessa Espoossa.

Asiasta on käynnissä useita selvityksiä. Poliisi tutkii asiaa kuolemantuottamuksena, vartiointiyhtiö sisäisenä tarkastuksena ja sisäministeri Krista Mikkonen on pyytänyt Poliisihallitukselta selvitystä turvallisuusalan valvonnasta.

Iltalehti on nyt haastatellut kuolleen naisen veljeä, joka haluaa lausua kipeän menetyksensä keskellä oman kantansa asiaan. Hän haluaa myös oikoa huhuja ja keskutelupalstojen puheita.

– Hän (sisar) oli herkkä ja lämminsydäminen ihminen, veli sanoo Iltalehdessä ja kertoo olleensa tämän kanssa yhteydessä viikottain.

Veljen mukaan naisella oli kristillinen kasvatus. Hänellä oli yhteyksiä seurakuntatoimintaan. Hän viihtyi kauppakeskuksissa ihmisten parissa.

Veljen on vaikea uskoa, että hänen edesmennyt sisarensa olisi tarkoituksella provosoinut vartijoita.

– Jos neljä raavasta miestä tulee käskyttämään, niin varmasti siinä pelästyy, hän otaksuu.

-Hän olisi tarvinnut rakkautta ja huolenpitoa, ei kovia kouria, kommentoi Iltalehden tavoittama toinen lähipiiriin kuulunut henkilö.

Menehtynyttä naista kuvataan kiltiksi ihmiseksi, joka oli kuitenkin hieman arka miehiä kohtaan. Häntä ei nähty koskaan esimerkiksi päihtyneenä.

Tapauksen selvittely jatkuu.

Kuvan lisenssi  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Lisää luettavaa