Janni Hussi lopetti häpeämisen: Nyt olen juuristani ylpeä!

Vlogi, YouTube

Janni Hussi bloggaa kotiseudusta ja taustoistaan.

Janni Hussi häpesi pienenä mie-sie-murrettaan. Hänen isänsä on Kymenlaaksosta, äiti ja äidin suku Pohjois-Karjalasta. Molemmat mie-alueita.

Nyt Janni oli kuvaamassa Elixir-ohjelmaa Pohjois-Karjalan suunnilla ja tunsi raikkaan tuulahduksen rinnassaan. Hän sanoo tunteneensa hyvää tunnetta Karjalan kunnailla. Niin sitä ihminen aikuistuu vanhetessaan.

-Sen missä kersana häpesin juuriani, niin nyt olen niistä ylpeä! En tule ikinä unohtamaan mistä olen lähtenyt maailmalle ja mitä kotikaupunkini on minulle antanut. Olen yhtä ylpeä niin karjalaisista kuin kymenlaaksolaisista juuristani. Nykyään minusta on ihana mennä kylään kotikonnuille ja kuunnella niin karjalan- kuin kuusaan murrettakin. Tässä kohtaa lähinnä harmittaa se, että niin kauan muualla asuneena oma murre on kadonnut lähes kokonaan, joskin sukulointikäynnin jälkeen se onneksi nostaa taas päätänsä, Janni bloggaa.

-Miepä haluun toivottaa siulle mitä parhainta sunnuntaita! Olitpa sitten maalta tai kaupungista, niin olethan ylpeästi juuri sitä mitä olet! Janni kirjoittaa.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut