Joensuun puukkohyökkäys: Näitä kahta nuorta tyttöä poliisi kaipailee ilmoittautumaan – kuvat!

Itä-Suomen poliisi kyllästyi odottelemaan kahta silminnäkijöinä tiettävästi avainasemassa olevaa henkilöä ilmoittautumaan. Se turvautui raskaimpaan: julkaisi näiden kuvat.

Joensuun Vapaudenpuistossa tapahtui laajalti uutisoitu törkeä väkivallanteko, tapon yritys teräaseella, 14.9.2018. Oikeus vangitsi viikkoa myöhemmin 18-vuotiaan miehen epäiltynä.

Silminnäkijähavaintojen mukaan mies poistui paikalta kahden tytön seurassa Vapaudenpuistosta Joensuun kaupungintalon suuntaan. Molemmat tytöt näyttivät nuorilta, noin 17 – 18-vuotiailta. Poliisi yritti tavoittaa neitokaisia tuntomerkit julkaisemalla ja vetosi myös heihin itseensä: ilmoittautukaa, jotta rikosta voidaan selvittää. Neitokaisia ei sinänsä epäilty rikoksesta.

Kyseessä oli kuitenkin niin vakava rikos, että poliisi turvautui julkaisemaan tyttöjen kuvat. Ne lienee otettu ravintolasta – sen valvontakamerasta. Jos sinä tunnet heidät, ota yhteyttä Itä-Suomen poliisiin. Tytöt halutaan nyt poliisin luo, ja tämä on järeä keino sen saavuttamiseksi.

Aiheet: