Jos Onni Sarmasteen kohuvideon taustat ovat totta, niin voisiko kyse olla törkeyden lisäksi vaikka rikoksesta?

Vai onko kyse sittenkin vain siitä, että ymmärrämme syyn väärin? Tarkastellaanpa asiaa.

28.04.2020

Mediat ovat uutisoineet ja some pauhannut, että maskikaupoilla julkisuuteen tullut Onni Sarmaste esiintyy oudolla ”sekoiluvideolla”, jossa ensihoitajat ovat tulleet tapaamaan häntä.

Ensihoitajat yrittävät mitata mieheltä verenpainetta, mutta tämä nauraa sohvalla maaten, kertoo nimekseen ”Onnimanni” eikä hänellä ole mitään tietoa siitä, miksi ambulanssi on paikalle tilattu.

Myös Comon toimitus näki videon.

Nyt Sarmaste on antanut Seiskalle kommenttinsa aiheesta. Hän on kertonut julkisuuteen, että kyseessä on Halloween-läppä.

-Tuo video on vitsi ja se on kuvattu jo aikoja sitten. Kavereiden kesken ollaan aina vitsailtu aika härskisti! Sarmaste selittää.

Nyt tullaan mielenkiintoiseen asiaan. Jos video olisi läppä, niin olisivatko Sarmasteen ystävät soittaneet jekkumielessä ambulanssin paikalle turhaan? Voisiko kyseeseen tulla rikos? Itä-Suomen hovioikeus on antanut vuonna 2005 rikosnimikkeellä perätön vaarailmoitus tuomion asiassa, jossa väitettiin erästä ihmistä puukotetun ja se aiheutti hälytystoimia.

Vaikka homma ei täyttäisikään rikoksen tunnusmerkistöä, niin kyse olisi eettisesti ei-hyväksyttävästä asiasta. Ensivaste on poissa tärkeämmästä tehtävästä, jos se joutuu selvittelemään perättömiä asioita.

Jos Sarmasteen kertoma on totta ja ymmärrämme tapauksen taustat oikein, niin toivottavasti Sarmaste toruu ystäviään aika äkäisesti.

 

Lisää luettavaa