Joulun pelitulva

21.11.2011

Syksy ja joulunalusaika ovat pelaajille otollista kautta. Monet vuoden pelijulkaisujen huippunimistä ajoitetaan perinteisesti juuri tähän ajankohtaan, ja erityisesti vuoden 2011 loppupuolen pelisato on melkoinen.

Loppuvuodesta ilmestyy monien pelisarjojen suuresti odotettuja jatko-osia, kuten Sonyn tärkeän yksinoikeussarjan, elokuvamaisen Unchartedin kolmas osa Drake’s Deception, historiallisen toimintaseikkailusarja Assassin’s Creedin Revelation –sivuosa sekä yli kahden vuosikymmenen ikään ehtineen The Legend of Zeldan seuraava peli Skyward Sword.

Uudet pelinsä saavat myös kaksi muuta Nintendon lippulaivasarjaa Super Mario 3D Landin sekä Mario Kart 7:n muodossa uudelle 3DS-käsikonsolille. Kun vielä pitkäikäinen roolipelisarja Elder Scrollskin saa viidennen osan Skyrimin, monen pelaajan harmina eivät ole liian harvassa olevat uutuudet vaan päinvastoin runsaudenpula: mistä löytyisi aikaa keskittyä kunnolla kaikkiin näihin nimikkeisiin?

Onneksi sentään kaikkea ei ole ahdettu samalle kuulle, ja viimeistään joululomalla jokainen toivottavasti ehtii tutustua itseään kiinnostaviin uutuuspeleihin. Vaikkei kaikkea ehtisi vielä pelaamaankaan, on myös kiinnostavaa seurata median arvioita ja reaktioita uusiin julkaisuihin. Kyseessä onkin pelialan seuraajille mielenkiintoinen loppuvuosi.

Markus Muhin

Lisää luettavaa