Katsaus lähikuukausien pelitarjontaan

20.10.2011

Kööpenhaminassa järjestetty Pohjoismaiden suurin pelitapahtuma Pan Vision Playground toi yhteen satoja pelialan parissa työskenteleviä. Como oli paikalla tutkimassa mitä lähikuukausina oikein pelataan.

Call of Duty: Modern Warfare 3 (kuvassa) ja Battlefield 3 ovat räiskintöjä, jotka tulevat takuuvarmasti löytymään miljoonista kodeista. Adrenaliinipumpatut pelit luottavat verkkomatsien vetovoimaan ja jatkuvaan oman hahmon kehittämiseen. Como pääsi testaamaan MW3:n nopeatempoista selviytymistilaa vyöryviä vihollisjoukkoja vastaan ja on pakko myöntää, että se toimi virheettömästi sekä yksin- että tiimipelinä.

Rauhallisempaa sotaa käydään Sniper: Ghost Warrior 2:ssa. Realistisuutta se ei tarkoituksellisesti tarjoa, muuta tunnelmaa ja näyttävyyttä sitäkin enemmän. Ulkonäköä löytyy myös Batman: Arkham Citysta, joka on odotettu jatko Arkham Asylumille. Synkän tarinamoodin lisäksi siitä löytyy kovaotteinen haastetila, jota oli sekä hauska pelata, että katsoa.

Vanhemmat pääsevät nostalgisoimaan jälkikasvuille soveltuvassa Sonic Generationsissa, jossa vanhoista Sonic-peleistä tuttuja tasoja on muokattu uuteen 3D-muotoon. Hyvällä pelattavuudella varustetussa tasoloikassa riittää vauhtia ja vanhemmalle pelikunnalle muistoja herättäviä ääniefektejä. Sonicin lisäksi perheen pienimpiä miellyttänee myös neljälle pelaajalle soveltuva värikäs ja hupaisa Disney Universe.

Just Dance 3 saa etenkin kauniimman sukupuolen jalat vipattamaan. Kymmenien biisien seasta löytyy paljon kasaria ja niitä tanssitaan Wiimoten, Kinectillä ja Move-ohjaimen avustuksella. Ehdoton titteli etkoille ja jatkoille.

Toisenlaista sosiaalipelaamista edustaa K-18-lätkällä varustettu Lord of the Rings: War in the North. Verkossa tai samalla konsolilla kolmen kesken pelattava seikkailupeli tuntuu päällisin puolin rutiinimaiselta, mutta myös sujuvalta miekkamätöltä.

Konsolien verkkokauppoihin puhaltaa Pohjoismaisia tuulia. Ruotsalainen Renegade Ops -ajoräiskintä on kahden analogitatin ohjaustyylillä ihastuttava hyppy 1980-luvun pelimekaniikkaan ja suomalaista osaamista esittelevä Trine 2 vie kolme pelaajaa tyylikkääseen fantasiaseikkailuun. Näitä ei kannata jättää väliin!

Tom Kajaslampi

Lisää luettavaa