Keskustan nuorisosiipi yllättävän aloitteen takana: Seksiduuni pelastaa maaseudun!

Anteeksi mitä?

05.05.2024

Keskustan nuorisojärjestö Keskustanuoret kertoi viestipalvelu X:ssä tänään sunnuntaina, että seksityöstä voisi tulla maaseudulle uusi kantava elinkeino. Tänään ei ole aprillipäivä.

-Tällainen ammatin harjoittaminen on tehty hyvin hankalaksi, turvattomaksi ja samalla ihmisiä toiseutetaan yhteiskunnan silmissä, Keskustanuorten puheenjohtaja Jere Tapio on kommentoinut Iltalehdelle.

Hän tarkoittaa esimerkiksi sitä, että seksityötä vapaaehtoisesti harjoittavan on vaikea vuokrata toimitiloja, saada pankkitiliä ja niin edelleen, vaikka seksuaalipalvelujen myynti on laillista tietyin reunaehdoin.

Maaseutu-ulottuvuutta hän kommentoi lehdelle näin:

– Tunnistamme, että seksityö voisi tuottaa uudenlaista työtä ja elinvoimaa maaseudulle. Ei ehkä niin, että se olisi keskeinen osa elinkeinorakennetta, mutta toisi kuitenkin uutta virtaa maaseudulle.

PS-nuoret on jo ennättänyt laittaa ulostulosta oman tiedotteensa:

– Kyseessä on älytön ja epätoivoinen julkisuusstuntti, joka osoittaa samalla miten hukassa keskusta on kokonaisuudessaan omien arvojen ja linjojensa kanssa, PS-nuorten puheenjohtaja Lauri Laitinen arvostelee tiedotteessaan.

Lisää luettavaa