Killzone 3 siirtyy kolmedee-aikaan – lue arvio

Synkkä ja verinen Killzone-sarja on päässyt kolmanteen osaansa – eikä toiminta muutu tällä kertaa astettakaan pehmeämmäksi.

Tarina jatkuu suoraan siitä, mihin kakkonen jäi: häikäilemätön diktaattori on saatu hengiltä ja pieni eloonjäänyt iskuryhmä jää elättelemään toiveita rauhallisemmasta elämästä. Turhaan. Helghastit, pelin pahikset, iskevät pöytään entistä rajummat suunnitelmat ja sota tuntuu vasta alkavan…

Killzone 3:n tunnelataus on erittäin mainio. Sen jatkuva jännite ja pätevät pää-ääninäyttelijät (etunenässä mm. Kellopeliappelsiini-leffasta tuttu Malcolm McDowell) tekevät pelistä täydellisen kaappaavan kokemuksen. Toiminta vyöryy eteenpäin huumaavaa vauhtia ja pelattavien tasojen monimuotoisuus on poikkeuksellisen hyvää.

Erinomaisen rytmityksen lisäksi pelin audiovisuaalisuus on huippuluokkaa. Grafiikka on viimeisen päälle tuotettua ja siitä voi nauttia myös stereoskooppisena 3D:nä; tällöin tosin kuvan resoluutio karsiintuu melkoisesti ja mukana on jonkin verran crosstalkkia. Pääpiirteittäin kolmiuloefekti on kuitenkin varsin hyvää ja toimivaa.

Pääkampanjan voi pelata kaverin kanssa jaetulla ruudulla (vain 2D:nä!) ja verkossa pääsee rähisemään 24 pelaajan otteluissa: normaalin tiimitaistelun lisäksi mukana on mainioita tehtäväpitoisia mittelöitä, joissa moninpeliosuus on parhaimmillaan.

Peliä voi hallita myös Move-ohjaimella, jolloin pelaaminen muuttuu astetta aktiivisemmaksi. Onko se sitten hyvä tai huono asia on itse pelaajasta kiinni. Harjoittelua se ainakin vaatii.

Hieno pelisarja on saanut arvoisensa jatko-osan. Kahdeksantuntisen kampanjan pelaa mielellään yhdeltä istumalta läpi ja sen jälkeen siirrytäänkin verkkoon näyttämään närhen munat!

Killzone 3 [K18]
Playstation 3

Tom Kajaslampi