Kuinka isoa Miss Suomi -bisnes Suomessa on? Hämmentävät luvut!

Como tarkasti Miss Suomi -instituution taustalla olevan yrityksen tunnusluvut.

02.10.2021

Miss Suomi on valittu Suomessa kymmenien ja kymmenien vuosien ajan.

Perinteet ovat pitkät, ja viime vuosina niitä on toki rukattu uuteen kuosiin. Tänä päivänä Miss Suomi valitaan hyvin eri lähtökohdista kuin ennen. Aiemmin missi oli pikkutyttöjen puhtoinen elovena-esikuva. Nykyisin hänen täytyy olla kokonaisuus, jossa yhdistyy nuoren naisen kyvykkyys ja elämäntaito ulkonäköäkään unohtamatta.

Miss Suomeksi valittiin vastikään Essi Unkuri. Miss Suomi -kisan järjestää taustayhtiö Finnartist Oy, joka muistetaan missikeisari Eino Makusen firmana. Nykyisinkin Eino toimii firman hallituksen puheenjohtajana.

Yhtiön toimitusjohtajana nähdään missikeisarinna Sunneva Sjögren (entinen Kantola). Mukana on myös hänen tyttärensä.

Mutta millainen bisnes yritys sitten on? Miss Suomella ei voi sanoa tekevänsä rahaa.

Liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 56 000 euroa. Tulosta tuli 7 000 euroa.

Neljän vuoden aikana firma on mennyt tappiolle kahdesti. Ne ovat olleet suuruudeltaan 10 000 ja 22 000 euroa. Neljän vuoden aikana liikevaihtoa on ollut vain noin 100 000 euroa.

Sjögren on mukana myös niin kutsutussa Missitoimisto IAC:ssä eli viralliselta nimeltään International Artist Center Oy. Senkään kautta liikevaihtoa ei ole tullut kovin paljon. Viimeksi 37 000 euroa. Tulosta tuli 7 000 euroa. Tappiolla yritys on ollut 4 000 – 33 000 euroa kaksi kertaa neljän vuoden aikana. Koronavuotta aiempi liikevaihto oli 128 000 euroa.

Lisää luettavaa