Laulaja Alman yritys – missä viipyy tilinpäätöksesi?

Rangaistussakko voi pian uhata Alman yritystä.

14.12.2023

Jos yritys ei ilmoita tilinpäätöstään kaupparekisteriin, PRH eli patentti- ja rekisterihallitus voi tehostaa asiaa sakon uhalla. Lopulta, ellei yritys noudata kehotusta, se saattaa yrityksen selvitystilaan tai poistaa sen kaupparekisteristä. Kun yritys on poistettu kaupparekisteristä, se ei voi harjoittaa yritystoimintaa.

Toimittaja yritti selvittää kansainvälisesti menestyneen Alman firman Cyberalma Oy:n viimeisimpiä tilinpäätöstietoja siinä onnistumatta. Kävi ilmi, että Alman firma ei ole toimittanut tuoreita tilinpäätöstietoja julkisesti raportoitavaksi. Viimeisin tilinpäätös on vuodelta 2021.

Yrityksen täytyy myös ilmoittaa tilinpäätös, vaikka sillä ei olisi liiketoimintaa lainkaan, tai toiminta olisi keskeytynyt. ”Pöytälaatikkofirmatkin” tekevät ilmoituksen kaupparekisteriin.

Osakeyhtiöt ilmoittavat tilinpäätöksen kaupparekisteriin kätevästi veroilmoituksen mukana. Kun tilinpäätös on ilmoitettu Verohallinnon ohjeiden mukaan, Verohallinto lähettää noin viikossa tilinpäätöksen kaupparekisteriin.

Alman firman ensimmäiset vuodet kartuttivat noin 400 000 euron liikevaihdot, sitten pudottiin 166 000 euroon. Voittoa tuli vaatimattomasti, viisi tonnia.

Lisää luettavaa