Laulaja: ’Uusi levyni on saanut inspiraatiota dinosaurusten parittelusta’

28.07.2010

Emmy the Great on haalinut levylleen teemoja yllättävistä aiheista.

Lontoolainen laulaja-lauluntekijä Emma-Lee Moss eli Emmy the Great suuntaa syyskuussa studioon nauhoittamaan toista albumiaan. Levyn tuottaa Depeche Moden tuottaja Gareth Jones.

Laulaja kertoi NME:lle kirjoittaneensa valmiiksi 13 uutta kappaletta. Tekoprosessi oli kuitenkin tyystin erilainen kuin vuonna 2009 ilmestyneen First Love -debyytin kanssa.

Aiheet debyttiin Moss keräsi henkilökohtaisista kokemuksista. Laulaja kertoi NME:lle, kuinka kauheaa olikin laulaa lauluja omista tuttavista.

”Siksi yritin keksiä toisen levyn aiheet kokonaan päästäni”, laulaja selventää. Yritykseksi se kuitenkin jäi, sillä Mossin mukaan  suurin osa lauluista kertoo valitettavasti hänestä itsestään.

Inspiraatiota nainen on hakenut niin Romeosta ja Juliasta kuin dinosaurusten parittelusta.

Helmikuussa 2011 ilmestyvä levy sisältää muun muassa kappaleet Paper Forest, God of Loneliness, Cassandra, Exit Night ja Dinosaur Sex.

”Exit Night on ainoa laulu, joka on kokonaan keksitty. Se lauletaan sellaisen henkilön näkökulmasta, joka lukee Romeota ja Juliaa, ja yksi sivu katoaa. Sitten Julia tulee takaisin ottamaan elämänsä takaisin”, Moss kuvaili lyyristä maailmaansa.

Dinosaur Sex on puolestaan saanut inspiraation laulun nimestä itsestään. ”Joku sanoi sen ääneen ja se sai minut nauramaan!”

Näinkin värikkäistä aiheista ammennettua levyä on syytä odottaa mielenkiinnolla.

Kuva: Sam Seager

Viihdeimperiumi/AV

Lisää luettavaa