Lidlin ja keittiömestari Henri Alénin perustama ravintola Lidlerie on sulkenut ovensa. Viiden päivän ajan ravintola Finnjävelin tiloissa Helsingissä toiminut pop up -ravintola keräsi melkoisesti huomiota, sillä harvasta tai ei oikein mistään paikasta saanut niin halvalla mitään.
Ideana oli tarjota ruokaa tuotteista, joita Lidlin hyllystä saa. Ruoka-annoksen saattoi saada helposti alle kympillä eli raaka-aineiden hinnalla. Esimerkiksi lohi kustansi alle viisi euroa ja ankanrinta päälle seitsemän euroa. Ravintolassa oli myös pieni suklaapuoti, josta sai kotiinviemisenä Lidlin suklaaherkkuja.
Lue myös: Lidl täräytti uskomattoman uutisen – kuinka tämä edes on mahdollista?
Lidlerie kertoo, että kolme eri illallismenua olivat melko tasaisen suosittuja, mutta hienoiseksi ykköseksi nousi kotimaan raaka-aineita ylistävä Pohjolan makuja -menu.
Ravintolassa oli tarjolla lounaalla eri annoksista koostettava kolmen ruokalajin menu sekä illallisella kolme neljän ruokalajin menua. Illallisen menut olivat nimeltään Maailman makuja, Kasvimaan makuja sekä Pohjolan makuja. Ylistävää palautetta
Heviseinä hyötykäyttöön
Lidlerien sisustuksen yksi elementti oli näyttävä heviseinä, joka koosui aidoista kasviksista ja hedelmistä. Monia on mietityttänyt, mihin heviseinän tuotteet päätyivät ravintolan sulkemisen jälkeen.
Lidlerien heviseinän tuotteet lahjoitettiin eläinten ruoaksi eläinsuojelukeskus Tuulispäälle, Lidl kertoo.