Maaritia luultiin terrorismin tukijaksi, sitten soitti pankkivirkailija…

Maarit avautuu erikoisesta kokemuksestaan Facessa.

16.11.2017

Maarit-niminen nainen on kertonut sosiaalisessa mediassa oudosta seikkailuvyyhdestään pankkien kanssa.

Hän osti terraarion netistä kirpputoriryhmässä. Kun maksun aika tuli, hän kirjoitti viitteeksi sanan ”terra” ja 40 euroa.

Myyjä ei saanut kuuteen päivään rahoja, jolloin ostaja soitti pankkiinsa. Sieltä todettiin, että asiaa pitää selvittää toisesta pankista, sinne jonne rahat ovat siirtyneet.

Lopulta kuulemma selvisi, että rahat oli otettu ”syrjään”, koska viestikentässä luki ”terra”. Rahat olivat siis koko ajan olleet lähtöpankissa. Sitten pankki soitti ja tivasi että mitä viesti ”terra” tarkoittaa.

-Hyvä että seuraavat maksuliikennettä ja että jää kiinni isot tekijät, mutta mä halusin ostaa vaan laatikon mun orkideoille. Tämmöinen haloo kun lyhensin sanaa vähän, nainen ihmettelee.

Päivitys päätyi myös Feissarimokiin.

Kieltämättä pankkien käytös asiakkaitaan kohtaan myös livetilanteissa on muuttunut monien mielestä jopa hysteeriseksi. Kun menet tyhjentämään lapsen kolikkosäilöä automaattiin, voi tulla kysely siitä, että mistä rahat ovat peräisin. Kun Comon toimittaja vieraili toisella paikkakunnalla ja käväisi hakemassa konttorista (kotiin unohtuneen) pankkitunnuslistan sijaan toisen, asioilla vierähti lähes 30 minuuttia – siis kassalla. Ensin haastateltiin, sitten otettiin valokopio ajokortista, sitten kyseltiin kaikenlaisia kysymyksiä. Muiden muassa, kuinka paljon saat palkkioita ulkomailta…tunnetko poliittisesti merkittäviä henkilöitä ja niin edelleen.

Joskus tuntuu, että eiköhän ne isot kalat oikeasti liikuskele vähän toisaalla…

Lisää luettavaa