Maria Veitola avoimena: ”En haaveillut lapsesta”

Veitola julkaisi kuvan synnytyslaitokselta.

11.05.2024

Maria Veitola on julkaissut äitienpäivän kynnyksellä kuvan synnytyslaitokselta. Se on toki muistokuva, sillä hänen lapsensa on jo kouluikäinen.

Maria paljastaa, ettei hänestä edes pitänyt tulla äitiä. Hän haaveili vapaasta ja uratäyteisestä elämästä.

-En haaveillut äitiydestä edes silloin, kun ystäväni alkoivat pariutua ja saada lapsia. Kun heistä tuli vanhempia, he hävisivät kuvioista. Minä en halunnut hävitä, enkä sitoutua. Halusin tehdä töitä, luoda uraa ja nauttia vapaudesta, hän kirjoittaa.

Maria kuitenkin tiedosti biologisen kellon tikityksen.

-Äiti minusta kuitenkin tuli. Se vaati sen, että tapasin ihmisen, joka halusi perustaa kanssani perheen. Hänen haaveisiinsa kuului parisuhde ja lapsi. Ilman hänen todella vahvaa tahtoaan, minun samanaikaista tarvettani muutokseen ja suopeaa biologiaa, tässä ei oltaisi.

Veitolalla on vain yksi lapsi. Yksi syy siihen on se, että hän oli jo 39-vuotias kun lapsi syntyi.

-Isoin syy olla haluamatta lisää lapsia oli se, että saadessani lapsen työni loppuivat. Olin pelännyt asiaa ja pelkoni kävivät toteen. Menetin talkshowni ja kuvittelin urani olevan lopullisesti ohi. Kun lopulta pääsin takaisin työelämään, en uskaltanut ottaa samaa riskiä uudelleen. Lapsen saaminen on tässä maassa aito este naisten urakehitykselle.

 

Lisää luettavaa