Mass Effect 2 voitti AAPELI-palkinnon

Suomen peliala juhli menestyksekästä pelivuotta 2010 ja palkitsi vuoden parhaita pelejä FIGMAn järjestämässä Finnish Game Awards -gaalassa. Vuoden 2010 parhaat pelit palkittiin torstai-iltana tapahtumatalo Bankissa, Helsingissä. Illan juontajina toimineet Duudsonit riehaannuttivat yleisön tempauksillaan.

Mass Effect 2 voitti vuoden 2010 parhaan pelin AAPELI-palkinnon. Angry Birds palkittiin AAPELIlla vuoden kotimaisena pelinä.

Pelimies on henkilö, mies tai nainen, joka pelaamisellaan tuottaa riemua itselleen ja kanssaihmisilleen. Pelimies on tietysti myös nykyisten pelitrendien mukaan erittäin sosiaalinen ja liikkuva ihminen. FIGMAn pelimies-raati valitsi Kari Hietalahden seuraajaksi, vuoden 2010 pelimieheksi Jussi Heikelän.

FIGMA julkisti 10-vuotisjuhlissaan kaksi vuotta sitten suomalaisen pelialan kunniamaininnan, Peliluolan. Peliluolaan kutsuttiin tänä vuonna toimitusjohtaja Ilari Kuittinen erityisistä ansioista pelialan kehittämisestä. Aikaisempina vuosina Peliluolaan kutsutut ovat Vesa Artman, Petri Lehmuskoski, Tuija Lindén ja Sauli Numminen ja Thomas Puha.

FIGMA ry palkitsi VPD:n vuoden pelikauppana ansiokkaasta työstä suomalaisen pelikaupan ja oman toiminnan edelleen jatkuvasta kehittämisestä. Palkinnon vastaanottivat Mikko Nevalainen ja Jani Vepsäläinen.

FIGMA haluaa uudella palkinnolla painottaa myymälähenkilökunnan osaamista ja pelituoteryhmään panostamista. Tämän palkinnon voi voittaa mikä tahansa pelejä myyvä myymälä. Vuoden 2010 pelimyymälänä palkittiin Prisma-ketjun Porin, Mikkolan myymälä. Palkinnon vastaanottivat Sami Koivisto ja Antti Laitinen.