Miehiä ja naisia laitetaan nyt samoihin potilashuoneisiin – pelottava tilanne Porissa!

Säästöt ovat johtaneet siihen, että sairaaloissa voidaan nykyisin pitää erillisiä sekahuoneita, joihin majoitetaan niin miehiä kuin naisiakin.

Esimerkiksi Satakunnan keskussairaalan kirurgisen osaston ylilääkärin mukaan tämä ei riko intimiteettisuojaa.

Sairaalassa muutamia aikoja sitten vieraillut potilas kertoo Comolle nähneensä surullisen esimerkin uudesta sijoittelumallista. Hän kertoo:

-Erään huoneen ovi käytävälle oli auki. Sängyssä makasi ja mesosi isokokoinen mies, joka huusi ja käyttäytyi aggressiivisesti. Hänen viereisellä pedillään kyhjötti pinkissä pyjamassaan pienikokoinen nainen, selkä häneen päin. Näky oli todella sydäntä särkevä, silminnäkijä kertoo.

-Sairaalan pitäisi olla turvasatama, ja siellä pitäisi toipua. Miten henkilö voi toipua, jos hän saa koko ajan olla peloissaan siitä, miten hänen turvallisuutensa laita on, tai kun vieressä pidetään armotonta möykkäämistä. Tällaiset kovasti melua pitävät henkilöt pitäisi koota jonnekin osaston perukoille yhteen huoneeseen huutamaan, jolloin he eivät haittaisi lepoa kaipaavia asiakkaita.

Silminnäkijä kertoo, että myöhemmin huutajamöykkääjä laitettiin pois sekahuoneesta. Tällaisen potilaan sijoittaminen naisen viereen oli hänen mielestään jo alkujaankin räikeä arvosteluvirhe hoitajilta.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut