Mikkelissä poliisi varoittaa kansalaisia: ”Tihentymäalue…”

Poliisi katsoo aiheelliseksi varoittaa autoilijoita Mikkelin suunnalla.

14.01.2023

Itä-Suomen poliisi on julkaissut Mikkelin ja Kangasniemen välillä liikkuville erityisen varoituksen.

Poliisin mukaan Kangasniementien (tie numero 13) varrella, Pesäjärventien ja Vanhamäentien välisellä alueella, on ”hirvitihentymäalue”.

Tällä tieosuudella on kohonnut riski joutua hirvionnettomuuteen, varoittaa poliisi.

Kyseessä olevalla alueella on poliisin mukaan hirville mieluisaa mäkistä maastoa ja tien vierellä on nuorta taimikkoa. Alueella on viime viikkojen aikana tehty hirvihavaintoja päivittäin. Alueella tapahtui 7.1.2023 myös hirvieläinonnettomuus ja sen lisäksi tiedossa on useita läheltä piti -tilanteita. Riski hirvieläinonnettomuuksiin on talven aikana alueella kasvanut.

Myös Vanhamäentien ja Läsäkosken välillä hirviä on liikkunut lähellä tiealuetta ja silläkin tieosalla riski hirvieläinonnettomuuksiin on kohonnut, poliisi tähdentää. Kangasniementiellä tapahtui myös edellisenä talvena (2021-2022) useita hirvieläinonnettomuuksia. Mikkeli – Kangasniemi tieosuus erottuu myös suurriistavirka-apu- eli SRVA-hirvitehtävissä ajanjaksolla 1.1.2020- 9.1.2023.

Viime päivien lauhtumisen myötä lumi on pehmentynyt ja hirvet liikkuvat taas laajemmin ennen kuin hanget paksunevat ja hirvien liike rauhoittuu talviteloilleen.

Viranomaiset muistuttavat siitä, että hirvivaaramerkit on asetettu alueille, joissa on korostunut riski hirvieläinonnettomuuksiin. Hirvivaaramerkkejä kannattaa ja pitää aina huolellisesti seurata, ja tarvittaessa on syytä alentaa ajonopeuksia.

Viranomaisen mukaan on myös muita merkkejä, jotka talviaikaan erottuvat ja joita kannattaa tarkkailla. Hirvitihentymäalueilla on usein teiden varsilla eri ikäisiä hirven jälkiä, jotka ovat myös hyvä syy hidastaa ajonopeutta ja lisätä tarkkaavaisuutta. Jäljet näkyvät hyvin myös auton valoissa. Hirvitihentymäalueilla on hyvä muistaa, että jos näkyy yksi hirvi, on todennäköistä, että alueella on muitakin hirviä.

Pohjois-Savon ELY -keskus toimittaa lähiaikoina alueelle lisää hirvivaara-varoitusmerkkejä.

Lisää luettavaa