Miksiköhän poliisi pyytää ottamaan yhteyttä WhatsAppin kautta – hölmöä!

Onkohan etsintäkuulutuksen tehnyt joku nörttipoliisi?

Hei poliisi!

Tehdään ihan ensiksi selväksi, että suuri osa suomalaisista käyttää jo esimerkiksi Facebookia – siis viisikymppiset ja yli – mutta he eivät todellakaan tiedä mikä on TikTok, Snapchat, WhatsApp tai vaikkapa Kik.

Notta vähän rajaa siellä poliisissa!

Comon toimitukseenkin saatiin eilen poliisin lähettämä viesti, jossa etsittiin henkilöä ja pyydettiin sitten ottamaan näköhavaintojen kohdalla yhteyttä poliisiin – WhatsAppin kautta! Koko sana oli ensinnäkin kirjoitettu väärin. Näin homma kuului:

Tuoreet vihjeet pyydetään ensisijaisesti ilmoittamaan Whatsupilla numeroon: 050-342 2133. Havainnot Ahjolinnan liikkeistä teon jälkeen voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen: vakivaltayksikko.helsinki@poliisi.fi

Sovitaanko että poliisi pidättäytyy vielä ihan perinteisessä puhelinyhteydessä (sähköpostikin toki suurimmalla osalla netinkäyttäjistä jo on), tai pyytää vaikka lähettämään tavallisen tekstiviestin (sitä osaavat mummotkin käyttää).

Kansalaisten tulee olla viranomaisen edessä tasa-arvoisessa asemassa. Poliisi ampuu itseään nilkkaan ellei se viesti kansalaisille ymmärrettävällä tavalla, tai siten että mahdollisimman moni ymmärtää.

Voi jäädä etsintäkuulutettu pian löytymättä, kun Pertti 63v ei tiedä mikä hemmetti se teidän ”Whatsuppi” on. Eikä sitä kiinnosta paljon selvittääkään.

Aiheet: