Muuan kummallinen seikka +44-puheluissa pistää miettimään: Sittenkään huijaus?

Suomalaisnainen avautuu Comolle.

13.07.2017

Suomalaiset ovat saaneet viime viikkoina tuhansittain soittoja ulkomailta +44-alkuisista numeroista. Mediassa on varoitettu huijauksesta ja siitä, ettei asioita kyselevälle henkilölle pitäisi ainakaan sanoa sanaa ”yes” eli kyllä, sillä soitot voidaan nauhoittaa ja manipuloida näin aikaiseksi jonkin tuotteen tilaus, jolle on myöntyminen.

Tietoturva-asiantuntija Jesse Alho kertoi Nurmijärven Uutisissa, että yes-sanalla spekulointi lienee urbaanilegenda, sillä Viestintäviraston tietoon ei ole tullut huijaustapauksia. Alho arvelikin, että kyse saattaa olla oikeasti Britanniasta käsin toteutetusta gallupista, koska siinä on kyselty osakekaupoista ja kiinteistöjen arvosta.

Vaikka soitot vaikuttavat hämäräperäisiltä, niiden taktiikka ihmetyttää. Yhdelle asiakkaalle saatetaan nimittäin soittaa parin viikon aikana vaikka 20 kertaa, ellei häntä tavoiteta. Tekisikö huijari näin? Eikö hän vain siirtyisi seuraavaan numeroon?

Comolle avautuu länsisuomalainen ravintolayrittäjä, joka – yllättäen – omistaa kohtuullisen osakesalkun ja kiinteistöjä.

-Minua on yritetty tavoittaa kymmeniä kertoja, mutta en ole vastannut. Kerran mieheni vastasi, jolloin selvisi, että henkilö tavoitteli sukunimelläni minua. Nyt en enää lainkaan ole varma siitä, että kyse olisi mistään ”yes”-huijauksista, vaan jostain gallupista, joka liittyy osakkeen- ja kiinteistönomistajiin Suomessa, nainen toteaa Comolle.

-Miksi kukaan haluaisi soittaa minulle kymmeniä kertoja, ellen nimenomaan juuri minä kiinnosta? Jos tämä on huijaus, niin sitten ainakin halutaan huijata meitä osakkeen- ja kiinteistönomistajia, nainen nauraa.

-Onkohan muilla samoja kokemuksia? Omistavatko hekin jotain?

Lisää luettavaa