Naispuolinen suomalaisjulkkis teki oudon havainnon: Seksiä tunkee ovista ja ikkunoista, mutta…

Katariina Souri puhuu kaksoisstandardista, ja se vasta on oikeasti mielenkiintoinen ajatus.

02.04.2022

Taiteilija Katariina Souri ottaa Facebook-päivityksessään kantaa kaksoisstandardiin, joka nyky-yhteiskunnassamme tuntuu vallitsevan.

Esimerkiksi media kirjoittaa koko ajan enemmän seksistä.

-Jutuissa kerrotaan reilusti runkkaamisesta ja pornosta. Seksin myynnistä ansaittuja kovia tuloja mainostetaan tämän tästä etenkin seksityöntekijöinä toimivien naisten haastatteluissa, Souri piirtää esiin.

Seksistä on tehty arkipäiväistä.

Mutta:

-Nyt saa runkkaamisesta ja orgioista ja anaaliseksistä puhua reilusti ja rehellisesti kaikissa medioissa, mutta auta armias jos puhut aiheista vahingossa työpaikalla tai väärässä seurassa. Silloin on kyse seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta, Souri toteaa.

Ja kysyy, miksi meillä on käytössä kaksoisstandardi seksiin liittyvän puheen ja avoimuuden suhteen. Hänestä on mahdoton ajatus, että seksuaalisuudesta ja siihen aiemmin liitetyistä tabuista tehdään kaurapuuroa, mutta samalla kaurapuurosta puhuminen väärässä kohdassa kriminalisoidaan ja pienikin virheliike johtaa nopeasti työtehtävästä erottamiseen ja ihmisen julkiseen leimaamiseen.

Souri toteaa omana mielipiteenään, että seksuaalisuuden arkipäiväistäminen on mennyt liian pitkälle, ja vienyt siitä sen salatun jännityksen. Jonkinlaista linjan selkiyttämistä kaivattaisiin.

Lisää luettavaa