Nyt tulee pierukäppäily – lue mistä kyse huikeassa someilmiössä

Paukutellaan, piereskellään. Ja lääkärit ylistävät.

07.07.2024

Mistä ihmeestä on kysymys paukuttelukävelyssä. Sitä lääkäritkin tuntuvat ylistävän ja siitä on putkahtanut melkoinen someilmiö esimerkiksi nuorten suosimassa TikTokissa.

Paukuttelukävelystä uutisoi myös New York Post.

Yksi ilmiön vankkumattomista sanansaattajista on torontolainen ruokakirjailija Mairlyn Smith. Hän on miehensä kanssa harrastanut paukuttelukävelyjä vuosikausia huomattuaan niiden hyödyn ruoansulatukselleen ja vatsansa hyvinvoinnille.

– Kun syöt niin paljon kuitupitoista ruokaa kuin me, saatat kärsiä ilmavaivoista. Me siis kävelemme ja paukuttelemme. Niin legendaariset pierukävelyt syntyivät, Smith kertoo.

Paukuttelukävelyjä kutsutaan siis myös pierukävelyiksi. Vaikka ilmiö kuulostaa hassulta, se todella on hyväksi. Pieruja ei pidä pidättää. Sitä paitsi hieman ruoan jälkeinen pikku kävely voi edistää suoliston liikehdintää, gastroenterologit maailmalla suitsuttavat. Kaasut pääsevät purkautumaan ulos.

Varsinkin kiireisessä toimisto- ja istumatyössä pikku lenkki on hyväksi. Esimerkiksi eväät voi syödä puistossa, jos siihen on mahdollisuus.

Paukuttelukävelyksi riittää vaikka vartin käppäily ja se saa olla leppoisaa talsimista.

Lisää luettavaa