Olga Temonen löysi 20 vuotta sitten aitan perältä asian, joka muutti hänen elämäänsä

Erään tarinan alku.

Julkaistu:

Suru-uutinen Olga Temosen poismenosta on koskettanut todella monia suomalaisia, minkä voi päätellä jo siitä, että hänestä jaettuja median kirjoittamia uutisia on kommentoitu ja niihin on laitettu reaktioita tuhansittain ja taas tuhansittain.

Olga kuoli 47-vuotiaana, ja häneltä jäi kolme alaikäistä biologista lasta. Lisäksi perheessä oli ollut sijoituslapsi.

– Tämä on heille (lapsille) tietenkin uusi tilanne edelleenkin, mutta hekin ovat ehtineet varautumaan tähän jo sen yli kaksi vuotta. He varmasti sopeutuvat lapsina tähän tilanteeseen ehkä jopa nopeammin kuin minä, Tuukka-puoliso arvioi eilen Iltalehdelle.

Olgan elämäntyö syntyi puolivahingossa

Olga jää elämään muistoissa, ja kuten Tuukka koskettavasti on todennut, luonnollisesti myös heidän lapsissaan.

Mutta Olgan työ jää elämään myös hänen intohimoprojektissaan, Iitissä sijaitsevassa pizzeria Rehtorissa.

Moni ei tiedä, että pizzerian perustaminen tapahtui ikään kuin puolivahingossa.

Lue myös: Olga Temosen firman viimeisin tilinpäätös tulee puskista: aikamoinen!

Kun Olga ja Tuukka Temonen muuttivat Iitin Sääskjärvelle vanhalle Marttilan tilalle vuonna 20 vuotta sitten, vuonna 2005, teki Olga vanhan aitan perältä löydön.

Olga löysi vanhan taikinatiinun, jonka reunoilla oli kuivunutta, vanhaa hapanleivän juurta.

Lue myös: Moni kysyy miten voisi auttaa Olga Temosta – Tuukalta erikoisempi vastaus

Olga päätti elvyttää kuivuneen juuren eloon, ja vasta vuosia myöhemmin hän tajusi, että tähän juureen leivottu pitsa maistui erityisen herkulliselta. Näin heräsi ajatus omasta pizzeriasta.

Kun Marttilan naapurissa sijaitseva vanha kansakoulu siirtyi Temosten omistukseen, oli suunnitelma selvä: Tämä taikina tarvitsee oman pizzerian! Näin kerrotaan pizzeria Rehtorin sivuilla.

Rehtorin pizzataikina leivotaan vanhaan juureen ja sen salaisuus on, että juuri paitsi maustaa pizzan herkulliseksi, myös kohottaa sen. Rehtorin napolilaistyylisissä pizzoissa ei siis käytetä lainkaan hiivaa.

Rehtori eli Olgan haaveista syntynyt yritys pyörii edelleen Iitissä – kannattaa käydä katsastamassa. Pala Olgasta elää siellä edelleen, varmasti.

Tiesittekö mikä muuten on Tuukan mielipizza?

Grana padano- ja aurajuustoa, hyppysellinen kaktusta ja suolakurkkua, basilikaa ja loraus chiliöljyä. Tätäkin saa Rehtorista.

Lue myös: Tilaa Comon uutiskirje ja tiedät mistä kahvitauolla puhutaan! Nappaa kotimaan tv-vinkit ja puheenaiheet suoraan sähköpostiin tästä.