Oululaisnainen tyrmistyi: Tässäkö syy ettei terveydenhoitajaa saa kiinni?

Onko resurssit nyt ihan oikein ohjattu?

Wikimedia Commons

Oululaisnainen on pähkäillyt somessa sitä, kun ei homma toimi. Hän miettii, olisiko hänen kokemassaan osittainen selitys sille, miksi terveyskeskuksen terveydenhoitajan ajanvaraukseen ei ”saa koskaan yhteyttä.”

Näin tarina alkaa:

-Sain laskun Oulun kaupungin hyvinvointipalveluista. (…) Laskussa on teksti: Mikäli teillä on kysyttävä laskusta, ottakaa yhteyttä hoitoa antaneeseen terveysasemaan.

Ja sitten rumbaan, sillä kysyttävää tosiaan oli, asiakas kun ei sanojensa mukaan ollut käynyt terveysasemalla lainkaan:

”Numero vie Oulun kaupungin vaihteeseen, jossa kysytään mille terveysasemalle haluan yhdistettävän. No vaikea sanoa, koska sitä ei laskussa lue. Päätetään koittaa xx terveyskeskusta, koska asun sen alueella. Puhelua yhdistetään moneen kertaan, mutta yllätys-yllätys, xx terveysasema ei vastaa. Lopulta minulle vastataan terveydenhoitajan ajanvarauksesta, ja hän kivahtaa, että eivät laskut hänelle kuulu. Tiedusteltuani että kellehän ne kuuluisivat, niin kuulemma pitää soittaa xx terveydenhoitajan ajanvaraukseen. Saan numeron sinne. Sama jonotusrumba alkaa.”

”Tässä vaiheessa olen itse vakuuttunut siitä, että terveydenhoitajan ajanvaraus ei ole se oikea numero! Tai jos on, niin jotain on pahasti pielessä! Tietokoneen naputtelu ja jonkun älyvapaan sähköisen puhelinluettelon kautta saan esiin numeron, jossa lukee Asiakasmaksuyksikkö, laskutus ja maksukatto. Jälleen sama jonotusrumba, lopulta vastataan ja selvitetään, että Osyplaylaskutus tarkoittaa käyntiä OYS:n yhteispäivystyksessä. Ja niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin terveydenhoitajan ajanvaraus on se oikea yhteydenottopaikka.”

”Nyt ihan vain nätisti ihmettelen, MIKSI laskutusasioista pitää soittaa TERVEYDENHOITAJAN AJANVARAUKSEEN, joka on aina täysin tukossa ja MIKSI laskussa ei voi lukea selkeästi, mitä lasku koskee? En liene ainoa joka on kyllästynyt niihin terveydenhoitajan ajanvarauksen alituisiin ruuhkiin. Tarvitseeko sitä vielä kuormittaa puheluilla, jotka voisi hoitaa jossakin ihan muualla.”

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut