Pirkko Mannola kertoo halvaantuneensa – jää pois kiertueelta

Pirkko Mannola toipuu kasvohermohalvauksesta. Aikalaiset-kiertueelle hän ei osallistu.

14.04.2024

Näyttelijä-laulaja ja presidentti Alexander Stubbin bonusmammanakin tunnettu taiteilijalegenda Pirkko Mannala on halvaantunut. Hän on sairastunut kasvohermohalvaukseen.

Mannola on kertonut asiasta tiedotteella.

– Jouduin viime viikolla sairaalaan, jossa todettiin, että olin saanut kasvohermohalvauksen. Lääkäreiden mukaan paranemisen mahdollisuudet ovat hyvät, mutta nyt minun on varauduttava kahden, kolmen kuukauden mittaiseen toipumiseen, Pirkko Mannola sanoo.

Hän on pahoillaan Aikalaiset-kiertueelta poisjäännistään ja siitä faneille aiheutuneesta pettymyksestä, mutta korostaa, että terveys on nyt etusijalla.

– Olen luonnollisesti hyvin pahoillani, että en pääse mukaan kovasti odottamalleni konserttikiertueelle ihanan Eino Grönin ja upean Riku Niemen orkesterin kanssa. Mutta nyt keskityn hoitamaan itseni kuntoon ja sen jälkeen on aika miettiä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

85-vuotiaan Mannolan oli tarkoitus esiintyä Grönin kanssa useilla paikkakunnilla. Mannolan korvaavat Heidi Pakarinen ja Annimaria Rinne.

– Toivomme kaikki, että Pirkko tervehtyy pian ja pääsemme jatkamaan yhteistyötä. Olen iloinen, että Annimaria ja Heidi saivat järjestettyä aikaa Pirkon ohjelmiston esittämiselle. Jos koronapandemia toi jotain positiivista esiintyvän taiteen alalle, niin se on se ymmärrys esiintyvien taiteilijoiden ja heidän yleisöjensä keskuudessa, että sairastaminen kuuluu myös taiteilijoiden työelämään, kapellimestari Riku Niemi kertoo.

Mikä on kasvohalvaus?

  • Kasvohalvaus johtuu kasvohermon toiminnan häiriöstä, jolloin saman puolen kasvojen lihastoiminta heikkenee tai häviää.
  • Tavallisesti mitään erityistä syytä kasvohalvaukseen ei ole osoitettavissa. Tällöin halvausta kutsutaan Bellin pareesiksi.
  • Kasvohalvauksessa heikentyy koko saman kasvonpuoliskon lihaksisto, kun taas aivoverenkiertohäiriössä heikentyy vain alempi kasvonpuolisko, mikä näkyy pelkän suunpielen roikkumisena.
  • Tila korjaantuu yleensä kuukausien aikana
    Lähde: Terveyskirjasto

Lisää luettavaa