Poliisi julkaisi kuvan irtileikatusta ihmiskädestä: Kaivettiin Malmin hautausmaalta ja harjoitettiin mustaa magiaa

Poliisi ottaa osaa maailman eri museoiden ”karmivin objekti” -haasteeseen.

Maailman museoilla on meneillään creepiest object -niminen haaste, johon myös poliisi on ottanut osaa. Se julkaisee Poliisimuseon kokoelmista kamalan kuvan: irtileikatun käden. Sillä on tarinansa.

Noita-Kallio -niminen ryhmä harrasti 1930-luvun alussa Helsingissä saatananpalvontaa. Ryhmä haki Malmin hautausmaalta ruumiinosia, jotka se uhrasi Tattarisuolla sijaitsevaan lähteeseen.

Ryhmä luki loitsuja, lauloi virsiä ja rukoili ja uskoi, että kun he uhraavat ruumiinosia lähteeseen, jonakin päivänä sieltä nousee aarre. Ikäväkseen he kuitenkin huomasivat, ettei lähteestä aarretta noussut.

Kuvassa olevan käden teinipoika löysi lähteestä vuonna 1930. Käsi kuuluu Poliisimuseon kokoelmiin ja sijaitsee yleisöltä suljetussa Rikosmuseossa KRP:n tiloissa.

Niin kutsuttu Tattarisuon tapaus aiheutti aikanaan valtavan kohun tiedotusvälineissä, ja useat eri tahot joutuivat epäilyksen alaisiksi. Noin vuoden kestäneiden hankalien tutkimusten jälkeen selvisi, että teon takana oli pieni mustaa magiaa harjoittanut ryhmä. Teosta epäiltiin jopa vapaamuurareita.

Jutun päätekijät tuomittiin Helsingin pitäjän kihlakunnanoikeudessa syyskuussa 1932 vankeusrangaistuksiin ruumiinsilpomisista eivätkä tuomiot muuttuneet ylemmissä oikeusasteissa. Noita-Kallioksi kutsuttu työmies Wilhelm Kallio sai 2 vuoden 4 kuukauden pituisen vankeustuomion, työmies V. E. Saari 3 vuoden vankeustuomion ja nahkurin vaimo Ida Maria Widen 3 vuoden tuomion yllytyksestä ruumiinsilpomiseen, ja väärästä ilmiannosta. Kuva kädestä alla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Suomen poliisi (@suomen_poliisi) jakama julkaisu

Aiheet: