Poliisi paljastaa: Näin ovelasti 300 000 huumepilleriä päätyi Romaniasta Suomeen: Taitavia hämäyksiä!

Väliseinä, huomionkiinnitysauto…

15.08.2019

Helsingin poliisi on raottanut keväisen ennätysmäisen pilleritakavarikon taustoja. Toukokuussa poliisi löysi yli 300 000 Rivotril-merkkistä pilleriä, joiden salakuljetuksesta vangittiin epäiltyinä neljä romanialaismiestä.

Poliisi kertoo, että esitutkinnassa on selvinnyt pillereiden lähteneen matkaan Romaniasta. Miehet hakivat huumausaineet Unkarista ja toivat ne Suomeen Ruotsin kautta. Rajanylitys tapahtui Haaparannasta.

Poliisi pääsi pillerilasteista selville oman tiedustelutoimintansa ansiosta. Poliisi tarkkaili tiedossa olevaa kohdetta ja pysäytti sinne saapuneet ajoneuvot. Pilleripurkit oli kätketty pakettiauton sisään. Autoon oli rakennettu salaseinä, jonka takaa lääkkeet löytyivät.

Salakuljettajilla oli oma taktiikkansa. Etummaisena rajalle ajoi ulkomaille rekisteröity auto, jonka viranomaiset olisivat todennäköisemmin tarkastaneet tullissa. Näin perässä ajanut, Suomeen rekisteröity auto, jossa pillerit olivat, on voinut jatkaa matkaa huomaamattomasti.

Pillerikauppa on ollut hyvin organisoitua alusta loppuun. Toiminnassa on ollut mukana niin kutsuttuja jakelijoita. Heidän tehtävänään on päivän aluksi jakaa pillerit eri alueille ja kerätä pillerikaupoista saadut rahat myyjiltä päivän päätteeksi.  Mikäli joku on myynyt omat pillerinsä kesken päivän, hänelle toimitetaan lisää myytävää.

Rivotrilista saadut rahat on toimitettu Romaniaan. Rivotril on rauhoittava lääke.

Lisää luettavaa