Poliisi valvoi VATV-siviiliautoillaan – näin kävi

Poliisi kertoi viikonlopun valvonnan tuloksista.

05.07.2023

Poliisin viime viikonlopun tehovalvonnassa jäi kiinni 36 rattijuoppoa ja 427 ylinopeutta kaahannutta kuljettajaa. Muita rikkeitä havaittiin 87. Lisäksi väliaikaisia ajokieltoja määrättiin 162.

Viikonlopun tehovalvonnassa poliisi hyödynsi myös siviilimallisia VATV-autoja, eli niin sanottuja vaativan ajotapavalvonnan autoja. Näiden erikoiskoulutuksen saaneiden VATV-partioiden valvonta kohdistui erityisesti riskikuljettajiin, jotka pyrkivät järjestelmällisesti välttämään poliisin muuta liikennevalvontaa.

Poliisin mukaan ilahduttavaa oli se, että alle 18-vuotiaiden osuus oli liikennerikkeiden osalta vähäinen. Heille määrättiin vain 23 seuraamusta. Esimerkiksi rattijuopumuksesta ei jäänyt kiinni yksikään alaikäinen kuljettaja, ja ylinopeudestakin jäi kiinni vain kymmenen alaikäistä kuljettajaa.

Poliisi muistuttaa, että juuri päättyneen valvonnan lisäksi siviilikalustolla suoritetaan tehostettua valvontaa läpi koko kesän, sillä etenkin kesäliikenteessä ylinopeudet ja samalla myös muut ajotapavirheet tyypillisesti lisääntyvät.

Lisää luettavaa