Poliisi varoittaa: Älä kirjoita tätä nettiin tai saatat syyllistyä rikokseen

Huhupuheet ja lynkkausmieliala voivat johtaa kamaluuksiin. Poliisi kehottaakin, ettei netissä saa kirjoitella vasten parempaa tietoa.

Helmikuun alussa poliisille ilmoitettiin Ylöjärvellä punaisen pakettiauton kuljettajasta, joka olisi houkutellut lasta kyytiinsä. Poliisi tutki asian eikä rikosta tapahtunut.

Asia lähti laukalle somessa. Suomalaiset jakoivat rekisterinumeroita autoista ja valokuvasivat punaisia pakettiautoja. Tavallaan huolen ymmärtää, mutta ylilyönnin vaara on aina suuri kun kansalainen lähtee leikkimään poliisia.

Tilanne kärjistyi toissapäivänä siihen, että erästä punaista pakettiautoa kivitettiin. Autossa oli erään firman työntekijöitä matkalla töihin.

Poliisin tiedossa on, että somevouhotus on johtanut joissakin tapauksissa uhkailuihin ja täysin sivullisten vainoamiseen. Nyt tällaiseen oman käden oikeuteen on tultava loppu, sillä kansalainen ei ole poliisi. Poliisi korostaa:

-Poliisi ei hyväksy tällaista toimintaa ja muistutamme että tämä voi olla rikos! Kansalaisten tehtäviin ei kuulu selvittää, onko joku syyllistynyt johonkin rikokseen vai ei. Vielä vähemmän kansalaisille kuuluu oikeuden ottaminen omiin käsiin niin, että jonkun henkilön päätettäisiin olevan tekijä ja häneen kohdistettaisiin uhkailua tai muita toimia.

Poliisi korostaa, että jos on epäilyjä aiheesta, niin tiedot ilmoitetaan poliisille eikä kirjoitella niistä arvauksia vaikkapa Facebookiin.

-Kirjoitellessasi ja jakaessasi kuvia voit syyllistyä rikokseen, poliisi edelleen korostaa.

 

Aiheet: